Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Maristes) Els germans maristes i la Fundació Maria Raventós han firmat un acord de col·laboració perquè els maristes els cedeixen un pis destinat a acollir mares joves amb fills a càrrec seu i en situació de risc d’exclusió social. Tant des dels maristes com des de la Fundació Maria Raventós s’ha expressat la satisfacció per aquesta col·laboració i les dues entitats han remarcat la seva voluntat de continuar treballant en favor de les persones més desafavorides.

La Fundació Maria Raventós és una organització no lucrativa d’acció social i educativa que des de fa més de seixanta anys es dedica a acollir i acompanyar noies i mares en risc d'exclusió, per tal de facilitar la seva inserció social i laboral. Entre altres, supleix temporalment la llar familiar d’aquestes dones, en un ambient acollidor i respectuós, proporciona una atenció integral de les seves necessitats i les dels seus fills, més enllà de l’allotjament i la manutenció, i promou l’autonomia personal de les dones per restablir les condicions d’autoestima i aconseguir una plena integració social, laboral i comunitària. Actualment, atenen una vintena de mares amb els seus fills a la residència maternal, i tenen la previsió d’atendre entre 12 i 15 mares en diferents pisos amb suport.

Per la seva part, la tasca dels germans maristes en l’obra social és un dels seus senyals d’identitat. A més de les escoles, els maristes es fan presents en el món del lleure, l’associacionisme, la solidaritat, l’esport... i també entre els joves més necessitats. Tenen cinc comunitats d’inserció en barris populars de Catalunya i desenvolupen catorze projectes i programes de caire social per estar al costat de nens i joves en situació de risc.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.