Vés al contingut

notícies relacionades

La comunitat: context per a acompanyar els joves en la fe

(SIJ) Prop d’un centenar de joves i animadors de les diòcesis catalanes i mallorquina s’han reunit per a participar aquest dissabte s’ha celebrat la sisena edició de la Jornada Interdiocesana de Pastoral Juvenil. Per primera vegada i a causa de la pandèmia, s’ha realitzat de manera virtual, a través de la plataforma Zoom. Aquest any la formació s’ha dedicat a com despertar i saber acompanyar la crida vocacional entre els joves.

Viqui Molins relata el seu acompanyament a ‘La vida entre reixes’

(Claret) Quins son els efectes de viure un temps a la presó? La societat dóna l’esquena a la presó? Com aconseguir deixar de ser un número i ser una persona? Aquests son algunes de les preguntes que van sorgir a la presentació del llibre de la monja teresiana Viqui Molins ‘La vida entre reixes’, editat per Editorial Claret . La presentació es va realitzar el dijous 17 de desembre per streaming i es pot recuperar al següent enllaç.

SARA, 25 anys acompanyant persones afectades pel VIH

(Càritas Terrassa) El SARA naixia al juliol de 1995 amb un context social delicat de desconeixement, pors i inseguretats. Però, un grup de persones (amb molt de convenciment) va fer possible que el projecte fos una realitat: Un servei d’acollida residencial amb suport professional les 24 hores per a persones afectades amb VIH/SIDA i greus problemes d’exclusió social; els últims del últims.

Toni Boix, de Sant Joan de Déu: “La presència física no és indispensable per estar junts”

(Laura Mor –CR) El distanciament que imposa la crisi sanitària afecta, i molt, els malats ingressats en estat crític pel COVID-19 i també els seus familiars. En l’adversitat i la incertesa, no hi ha l’escalf ni la presència física de les persones estimades. Què passa si la persona mor? Què fan als hospitals per escurçar distàncies i transmetre pau i confiança?

"L'acompanyament ha de ser afectiu, perquè l'absència d'amor ens fa emmalaltir"

(Bisbat de Lleida) a psicòloga Glòria Montanuy va impartir el dijous 12 de desembre la conferència 'L'acompanyament afectiu' dintre del cicle 'L'acompanyament' que aquest curs organitza l'IREL.Glòria Montanuy va començar definint que "acompanyar és fer-se companyia" i va establir que hi ha acompanyament quan la "la presència d'una persona afecta l'experiència de l'altre".

“Amb el suïcidi cal sortir de l’aïllament i buscar ajuda”

(Laura Mor –CR) “Notes que tens un nus a la gola? Pren-te un moment per respirar”. És el consell de l’entrevistada en acabar la conversa. La professora de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna-URL Clara Gomis és psicòloga i s’ha especialitzat en acompanyament a la mort i al dol, i més concretament en espiritualitat i dol. Compagina la docència amb l’atenció al dol en un centre sociosanitari de Caldes de Montbui.

panoràmica

Veure la fe