Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Lleida) La Confraria de la Mare de Déu de Montserrat de Lleida ha publicat un llibre en record a mossèn Xavier Batiste, consiliari de l’entitat des de l’any 1999 fins que va traspassar l’11 de setembre de 2019. Aquest llibre recull les intervencions que van tenir lloc el 9 de setembre en un acte celebrat a la Casa de l’Església-Acadèmia Mariana en homenatge seu. El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, presenta el llibre i destaca que “Jesús i transmetre la fe eren el centre de la seva vida i de la seva paraula". Dos aspectes que, per a ell, "eren el més important del món", ha dit Giménez. 

El llibre s'ha enviat a tots els confrares juntament amb el butlletí número 101 de 'El Matí' com a detall per felicitar Nadal.

L'homenatge a Xavier Batiste: "Era un home bo"

El pare Joan Maria Mayol, monjo i director de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat, en l'acte que va tenir lloc al setembre afirmava que “Batiste ha estimat i ha fet estimar l’Església, el País i la Mare de Déu”. El llibre també recull les paraules que va dedicar a Batiste Josep Estruch, director de la Confraria de Montserrat de Lleida. Ell va contextualitzar la figura del capellà Batiste. I entre altres coses va destacar que “va ser un sacerdot que estimava la Moreneta amb desmesura i no perdia cap oportunitat per pujar a la Santa Muntanya”.

Ramon Prat també va participar en aquest homenatge. La seva intervenció es pot llegir en aquest llibre. Va destacar la rialla de Xavier Batiste i va fer una bona radiografia de la seva persona amb un to pedagògic i proper. Després va intervenir Conxita Poza, animadora de comunitat de l’Arxiprestat Baix Segre i que, durant molts anys, va acompanyar a Batiste. La seva intervenció vivencial es pot llegir a la publicació. Finalment, Xavier Pelegrí, antic president de Vida Creixent, va posar el colofó final a l’homenatge i va parlar des del cor d’algunes de les vivències que van passar plegats tot destacant que “era un home bo”.