Vés al contingut

notícies relacionades

catalonia-sacra-José-Tolentino

El nou prefecte del Dicasteri per la Cultura del Vaticà presentarà l'agenda 2024 de Catalonia Sacra

CATALONIA SACRA | La programació d'activitats del 2024 de Catalonia Sacra es presentarà el dimecres 28 de febrer a les 18:30 h al CaixaForum Macaya de Barcelona. L'acte pren una importància especial perquè comptarà amb la participació de José Tolentino Mendonça, recentment nomenat pel Papa Francesc Prefecte del Dicasteri per la Cultura i l'Educació de la Cúria Romana.

bisbat-lleida-sacerdot

Arriba un nou capellà colombià a Lleida per “reforçar la diòcesi”

BISBAT DE LLEIDA | El sacerdot colombià José Jesús Gómez s'ha trobat aquest dimarts amb el bisbe de Lleida, Salvador Giménez, qui li ha donat la benvinguda i l'ha presentat a la resta de capellans de lleida. Gómez va arribar aquest 9 de gener "per ajudar a reforçar les parròquies durant els pròxims cinc anys", expliquen des del bisbat. 

sant-llorenç-lleida-restauracio-00

Finalitzen les obres de restauració de l'església de Sant Llorenç de Lleida

ACN | Les obres per rehabilitar l'església de Sant Llorenç de Lleida han finalitzat després de deu mesos. Els treballs han servit per consolidar l'estructura i restaurar les voltes i paraments interiors, l'escala del campanar, el retaule de Santa Úrsula així com les cobertes i les façanes de l'edifici.

bisbat-lleida-esglesia-nova-ajuntament

La parròquia de Torrebesses cedeix l'Església Nova a l'ajuntament

BISBAT DE LLEIDA | L’alcalde de Torrebesses, Mario Urrea, i el rector de la parròquia de la Transfiguració del Senyor, Adrian Burca, sota autorització del bisbe de Lleida, Salvador Giménez, han signat el contracte de donació de l’Església Nova de Torrebesses a l’ajuntament de la localitat del Segrià el dissabte 18 de març.

pere-tarres-mcecc-trocajove-2023

Els esplais cristians reuneixen més de 1.200 joves per treballar contra el canvi climàtic

FUNDACIÓ PERE TARRÉS | “Fa molt temps que sentim que no hem tingut prou en compte els adolescents; ara volem que sigueu el centre de les nostres accions, el canvi és a les vostres mans”. Amb aquestes paraules de la presidenta del Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans (MCECC), Anna Grau, ha arrencat la trobada anual de joves que participen en els esplais de la federació. La TrocaJove s'ha celebrat aquest cap de setmana a Lleida. Enguany ha recuperat les xifres multitudinàries prèvies a la pandèmia: més de 1.200 joves d'una setantena de centres d’esplai d’arreu de Catalunya i de les Illes Balears han participat en la trobada.

catalonia-sacra-agenda-00-2023

Una quarantena d'activitats en 15 comarques diferents a l'agenda de Catalonia Sacra

CATALONIA SACRA | Un itinerari guiat per conèixer el patrimoni sacre de Reus obre aquest dissabte els actes de l'agenda cultural de Catalonia Sacra de 2023. Des d'ara fins al novembre s'oferiran més d'una quarantena d'activitats en 15 comarques de Catalunya i una del País Valencià. Aquest festival itinerant, plenament consolidat, dona a conèixer la diversitat, la riquesa i els valors del patrimoni cultural de l'Església. L'onzena edició inclou activitats des de Saurí, al Pallars Sobirà, fins a Morella, als Ports, amb propostes que van des de l'art medieval fins a l'art del segle XXI.

Veure la fe

podcasts