Vés al contingut

notícies relacionades

bisbes-lleida-solsona-2

Els bisbes de Lleida i Solsona, nous responsables de Catalonia Sacra i Ecumenisme

GIEC | Els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET), reunits els dies 18, 19 i 20 de juliol a Salardú, han elegit Salvador Giménez, bisbe de Lleida, com a nou bisbe president del Secretariat Interdiocesà de Custòdia i Promoció de l’Art Sagrat (SICPAS). Els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya també han escollit Francesc Conesa, bisbe de Solsona, com a encarregat de les reunions dels delegats diocesans d'ecumenisme i relacions interreligioses de Catalunya.

La diòcesi de Lleida passarà de sis a cinc arxiprestats

(CR) A partir de l'1 de setembre, la diòcesi de Lleida passarà a tenir de sis a cinc arxiprestats. Així ho ha decidit el bisbe de Lleida, Salvador Giménez, amb la signatura d'un decret sobre la reorganització dels arxiprestats de la diòcesi i que el bisbat de Lleida ha fet públic aquest dimecres. 

La Seu Vella acull per primera vegada el pregó de la Setmana Santa de Lleida

(Bisbat de Lleida) La nau central de la Seu Vella ha estat per primera vegada l’escenari de la celebració del XXIII Pregó de la Setmana Santa de Lleida, organitzat pel Secretariat de Congregacions, Confraries i Germandats de la diòcesi de Lleida, que ha anat a càrrec del periodista i escriptor Jordi Curcó.

Reediten la biografia del beat Francesc Castelló

(Jordi Curcó –CR) Coincidint gairebé amb el 21 aniversari de la beatificació del jove químic lleidatà Francesc Castelló Aleu, que s’escau l’11 de març, l’editorial BAC (Biblioteca de Autores Cristianos) de Madrid, ha reeditat una biografia que la mateixa editorial va publicar l’any 2001, amb ocasió de la seva beatificació.

El bisbe de Lleida defensa la resposta de l’Església contra els abusos

(CR) El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, defensa en la carta dominical d’aquest diumenge la resposta de l’Església contra els abusos sexuals. El bisbe fa “una condemna total i absoluta dels abusos comesos per clergues” i “sense cap atenuant que minvi la gravetat del fet”. Afegeix “una clara i contundent petició de perdó a les víctimes i oferta d'acompanyament”.

La parròquia de Montserrat de Lleida inaugura una nova campana

(Bisbat de Lleida) Aquest cap de setmana sonarà per primer cop la nova campana de la parròquia de la Mare de Déu de Montserrat de Lleida. La campana, de nom Carles i Hipòlita, ha estat batejada i beneïda pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez a la mateixa parròquia aquest 22 de gener.

Veure la fe

podcasts