Vés al contingut

notícies relacionades

bisbat-lleida-esglesia-nova-ajuntament

La parròquia de Torrebesses cedeix l'Església Nova a l'ajuntament

BISBAT DE LLEIDA | L’alcalde de Torrebesses, Mario Urrea, i el rector de la parròquia de la Transfiguració del Senyor, Adrian Burca, sota autorització del bisbe de Lleida, Salvador Giménez, han signat el contracte de donació de l’Església Nova de Torrebesses a l’ajuntament de la localitat del Segrià el dissabte 18 de març.
pere-tarres-mcecc-trocajove-2023

Els esplais cristians reuneixen més de 1.200 joves per treballar contra el canvi climàtic

FUNDACIÓ PERE TARRÉS | “Fa molt temps que sentim que no hem tingut prou en compte els adolescents; ara volem que sigueu el centre de les nostres accions, el canvi és a les vostres mans”. Amb aquestes paraules de la presidenta del Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans (MCECC), Anna Grau, ha arrencat la trobada anual de joves que participen en els esplais de la federació. La TrocaJove s'ha celebrat aquest cap de setmana a Lleida. Enguany ha recuperat les xifres multitudinàries prèvies a la pandèmia: més de 1.200 joves d'una setantena de centres d’esplai d’arreu de Catalunya i de les Illes Balears han participat en la trobada.
catalonia-sacra-agenda-00-2023

Una quarantena d'activitats en 15 comarques diferents a l'agenda de Catalonia Sacra

CATALONIA SACRA | Un itinerari guiat per conèixer el patrimoni sacre de Reus obre aquest dissabte els actes de l'agenda cultural de Catalonia Sacra de 2023. Des d'ara fins al novembre s'oferiran més d'una quarantena d'activitats en 15 comarques de Catalunya i una del País Valencià. Aquest festival itinerant, plenament consolidat, dona a conèixer la diversitat, la riquesa i els valors del patrimoni cultural de l'Església. L'onzena edició inclou activitats des de Saurí, al Pallars Sobirà, fins a Morella, als Ports, amb propostes que van des de l'art medieval fins a l'art del segle XXI.
bisbat-lleida-setmana-santa-00

Lleida espera celebrar la Setmana Santa “amb la màxima participació”

BISBAT DE LLEIDA | “Ara que la pandèmia sembla que ja ha quedat definitivament enrere, desitgem que puguem celebrar la resurrecció de Crist amb la màxima participació”. Així ho ha expressat el bisbe de Lleida, Salvador Giménez, en la presentació del cartell de Setmana Santa de Lleida d’aquest any que ha tingut lloc aquest dimecres al vestíbul del Palau Episcopal de la ciutat. 
catalonia-sacra-celebració

Catalonia Sacra celebra deu anys de treball conjunt dels bisbats catalans

CATALONIA SACRA | Donar a conèixer i promocionar el patrimoni cultural de l'Església. Aquest és l'objectiu de Catalonia Sacra, la iniciativa dels deu bisbats amb seu a Catalunya que acaba de complir deu anys. Aquest dimarts 4 d'octubre, Catalonia Sacra ha celebrat l'efemèride en un acte a l'església del monestir de Sant Pau del Camp de Barcelona on hi han participat, entre d'altres, els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) i representants institucionals. En l'acte, el bisbe de Lleida i president del Secretariat Interdiocesà de Custòdia i Promoció de l'Art Sacre (SICPAS), Salvador Giménez, ha destacat "el valor religiós" del patrimoni cultural com a "porta d'entrada al cristianisme".
catalonia-sacra-acte

Catalonia Sacra celebrarà el desè aniversari amb un acte a Sant Pau del Camp

CATALONIA SACRA | El proper 4 d'octubre tindrà lloc un acte institucional al monestir de Sant Pau del Camp de Barcelona amb motiu del 10è aniversari de Catalonia Sacra. Així ho ha explicat el bisbe de Lleida i president del Secretariat Interdiocesà de Custòdia i Promoció de l'Art Sagrat (SICPAS), Salvador Giménez, a la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga, en la primera reunió de treball de Giménez en el nou càrrec.
bisbes-lleida-solsona-2

Els bisbes de Lleida i Solsona, nous responsables de Catalonia Sacra i Ecumenisme

GIEC | Els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET), reunits els dies 18, 19 i 20 de juliol a Salardú, han elegit Salvador Giménez, bisbe de Lleida, com a nou bisbe president del Secretariat Interdiocesà de Custòdia i Promoció de l’Art Sagrat (SICPAS). Els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya també han escollit Francesc Conesa, bisbe de Solsona, com a encarregat de les reunions dels delegats diocesans d'ecumenisme i relacions interreligioses de Catalunya.

Veure la fe

podcasts