Vés al contingut

notícies relacionades

Christianity Today, ara també en català

(Xavier Memba –CR) Nova aposta per la normalització de la presència i opinió del cristianisme protestant en llengua catalana. Des de mitjans de setembre, la revista americana Christianity Today ha començat a traduir articles en català. Especialitzada en teologia, església i cultura, el Washington Post la considera la revista insígnia en el món evangèlic.

Missa Dominical, un fenomen eclesial

(Laura Mor –CR) “Sortir de missa amb la fe enfortida per donar testimoni enmig del món”. Aquest és l'horitzó dels qui treballen perquè les celebracions dominicals siguin viscudes. Ho explica en aquesta entrevista en vídeo el director de la revista Missa Dominical, Xavier Aymerich. Dimecres el Centre de Pastoral Litúrgica commemora els 50 anys d'edició d'uns fulls que busquen dignificar el centre de la vida cristiana.

Es publica en català l'Ordo Virtutum d'Hildegarda de Bingen

(CR) L'any 1151 l'abadessa benedictina Hildegarda de Bingen va escriure i musicar 'Ordo Virtutum', un dels drames al·legòrics musicals més rellevants de l'edat mitjana, del qual es conserva íntegrament el text i la notació musical en neumes, signe musical emprat en aquella època.

El CPL publica l'edició ampliada i revisada de la Litúrgia de les Hores

(Laura Mor –CR) Els primers cristians es reunien per pregar en certes hores del dia: a la sortida del sol i quan es feia fosc. A poc a poc s'hi van incorporar d'altres moments de pregària, d'acord a la narració dels evangelis, que indicava com els deixebles de Jesús dedicaven unes estones concretes a pregar. L'Església va instituir aquesta pràctica. És el que es coneix com a Ofici Diví o Litúrgia de les Hores i té com a base el diàleg: Déu parla i el poble respon.

Veure la fe