Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Confraria de Montserrat de Lleida) A l’edat de 84 ha mort sobtadament a la Casa Sacerdotal de Lleida Xavier Batiste Mercadé, aquest passat 11 de setembre.  

En la seva llarga vida sacerdotal a la diòcesi de Lleida, ha estat rector durant molts anys de les parròquies de Torres de Segre, Alfés , Sunyer, Alcanó i Soses, així com consiliari de diversos moviments, com el Moviment de Pobles i Comarques i Vida Creixent.

Batiste ha destacat també pel seu amor a Catalunya i la seva militància catalanista. Soci d’Òmnium Cultural de Lleida, l’any 2017 va ser un dels 400 capellans catalans que van signar un manifest de suport a l’1 d’octubre.

Des de l’any 2018 era el consiliari de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat de Lleida, havent substituït en aquesta responsabilitat a Marius Rodrigo. Impulsà com a consiliari la renovació de la Confraria, seguint les directrius del Concili Vaticà II i va promoure l’edició del seu butlletí “El Matí”. Fou el passat diumenge que tingué el darrer contacte amb els seus confrares, quan concelebrà a les 12 del migdiada a la catedral de Lleida l’Eucaristia de la festa de les Marededéus Trobades, la segona festa de la Confraria, on lliurà a 23 nous confrares la cèdula acreditava com a membres de la Confraria de Montserrat de Lleida.

Professor de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Lleida (IREL), és autor de diversos llibres d’espiritualitat, teologia i pastoral. Entre ells cal destacar ”A Quaranta anys del vaticà II. Com veig l’església a casa nostra?” i “Històries d’un malalt terminal”.