Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Girona) Representants de les deu Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes de les diòcesis catalanes es varen reunir aquest cap de setmana a Girona, per participar en al 6è Congrés que periòdicament les aplega. El monestir benedictí de Sant Daniel va acollir la seixantena de participants que també varen fer una visita guiada el conjunt del recinte monàstic. El diumenge també van visitar la Catedral i la basílica de Sant Feliu.

"Sabem amb els gestos que som testimonis de compassió. Els diem: pots comptar amb mi, volem ajudar-te", va explicar mossèn Sebastià Aupí, delegat episcopal de Pastoral de la Salut de la diòcesi de Girona en la primera sessió, titulada 'Acompanyament'. Aupí va insistir en el valor de saber escoltar i acompanyar, que és en que consisteix també el pelegrinatge a Lourdes. En la seva intervenció i referint-se a la seva experiència en els centres hospitalaris destacà com és important, més enllà de les paraules, ser al costat dels malalts, deixar-se tocar físicament i veure en el rostre dels que pateixen el seu agraïment.

La tarda de dissabte el bisbe Francesc Pardo participà en el Congrés. En primer lloc s'establí un col·loqui en el que representants de les Hospitalitats formularen diverses qüestions, relacionades amb la implicació de les parròquies en els pelegrinatges i el ressó en a pròpia Conferència Episcopal Tarraconense de les diferents activitats de les Hospitalitats.

Pardo es va comprometre a informar d'aquest sentir en la propera reunió amb els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya. També es referí al fet que les Hospitalitats porten a terme una missió diocesana i que les peregrinacions enriqueixen l'acció de la pastoral de la salut. També es va parlar de la necessària participació dels joves en els pelegrinatges i la seva aportació, sempre molt valuosa.

Ja al capvespre tingué lloc l'eucaristia concelebrada amb Joan Baburés, consiliari de l'Hospitalitat. En la seva homilia, donà les gràcies als participants en el Congrés per la seva presència i els demanà de fer-la extensiva a tots els que fan possible aquesta presència catalana a Lourdes: "Sou servidors dels més pobres" digué, recordant que la més gran pobresa de l'home és la malaltia.

Després de la pregària de benvinguda, les diferents Hospitalitats presentaren de forma resumida les seves activitats i estructura organitzativa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.