Vés al contingut

notícies relacionades

El bisbe Vadell reduirà l’activitat pastoral per un tumor al pàncreas

(Església Barcelona) Fa unes setmanes, en unes proves mèdiques rutinàries a Antoni Vadell, bisbe auxiliar de Barcelona, li van detectar un tumor localitzat al pàncreas. Tot seguint les prescripcions mèdiques, en els propers dies Vadell es sotmetrà a un tractament de quimioteràpia i possiblement a una intervenció quirúrgica que temporalment l’obligarà a reduir les activitats pastorals.

La Pasqua del malalt en un context de pandèmia i desconfinament

(Arquebisbat de Tarragona) Aquest diumenge VI de Pasqua, dia 17 de maig, se celebra la Pasqua del malalt. Aquesta campanya s’inicia cada any al febrer, en la Memòria de la Mare de Déu de Lourdes, amb la Jornada Mundial del Malalt, i es prolonga fins al mes de maig.

Toni Boix, de Sant Joan de Déu: “La presència física no és indispensable per estar junts”

(Laura Mor –CR) El distanciament que imposa la crisi sanitària afecta, i molt, els malats ingressats en estat crític pel COVID-19 i també els seus familiars. En l’adversitat i la incertesa, no hi ha l’escalf ni la presència física de les persones estimades. Què passa si la persona mor? Què fan als hospitals per escurçar distàncies i transmetre pau i confiança?

L'assistència religiosa als hospitals gironins, a Temps d'Església

(Bisbat de Girona) L’espai audiovisual del Bisbat de Girona, Temps d’Església, ofereix, en el seu darrer programa, un reportatge sobre l'assistència religiosa a l'Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona i a l'Hospital de Santa Caterina de Salt.

L'atenció espiritual, empremta dels professionals de Sant Joan de Déu

(Laura Mor –CR/Manresa) Per què cal un Servei d'Atenció Espiritual i Religiosa en els centres hospitalaris? Què ofereix Sant Joan de Déu als malalts i a les famílies? L'infermer Pau Miquel ho explica així: “Rescatem la seva biografia espiritual perquè sigui font d'esperança i de confiança”. Miquel és el responsable d'aquest servei, el SAER, de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe