Vés al contingut

notícies relacionades

Abats i abadesses de Catalunya: "El moviment polític i social català ha estat sempre pacífic"

Els monestirs catalans condemnen la violència i demanen un diàleg sincer i pacífic: "Preguem perquè els polítics cerquin solucions i no deixin enquistar un problema que per la força, com la viscuda ahir, o amb posicions maximalistes, sols s’agreuja; preguem més que mai per la pau social i el respecte als drets individuals i col·lectius de tots i cadascun dels ciutadans".

‘Feliç mil aniversari’

(Bisbat de Girona) El cinema Truffaut de Girona va acollir aquest dimecres l'estrena del documental 'Feliç mil aniversari', de Pere Solés i David Gimbernat. L'obra audiovisual relata la vida de la comunitat de monges benedictines que en l'actualitat resideixen al Monestir de Sant Daniel de Girona, que enguany ha celebrat el seu mil·lenari.

Les hospitalitats catalanes de Lourdes: "Som testimonis de compassió"

(Bisbat de Girona) Representants de les deu Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes de les diòcesis catalanes es varen reunir aquest cap de setmana a Girona, per participar en al 6è Congrés que periòdicament les aplega. El monestir benedictí de Sant Daniel va acollir la seixantena de participants que també varen fer una visita guiada el conjunt del recinte monàstic. El diumenge també van visitar la Catedral i la basílica de Sant Feliu.

Creu de Sant Jordi pel Grup de Religions, les benedictines de Girona i mossèn Aragonès Rebollar

(CR) Un any més entre les Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya destaquen diverses institucions i persones vinculades al món confessional. En l’edició del 2015 han rebut aquest reconeixement el Grup de Treball Estable de Religions, que celebra els 10 anys; la comunitat benedictina del Sant Daniel de Girona, coincidint amb el mil·lenari de l’abadia; i mossèn Josep Maria Aragonès i Rebollar, capellà i biblista vinculat a l’activisme social i cultural del Penedès i protagonista del “cas Galinsoga”.

Veure la fe