Vés al contingut

notícies relacionades

El final de la vida, l'inici d'una nova vida

(Bisbat de Sant Feliu de Llobregat) El llindar de la mort marca precisament això: un final i alhora un començament, per aquells creients en Jesús, resurrecció i vida. Ara bé, no treu que sigui una ruptura dolorosa i necessitada de ser acompanyada, en totes les dimensions, sanitària, psicològica, espiritual, pastoral...

"L'espiritualitat és un bon camí per alliberar-nos de l'ego"

(Sant Joan de Déu) Una tradició espiritual de cinc segles fonamenta l'acció dels professionals i voluntaris vinculats a Sant Joan de Déu. Qüestió d'identitat. Per això, des de l'orde es treballa perquè no es converteixi en un actiu de "passadissos i bona voluntat" sinó que amb "coordinacions formals" es concreti tot un model integral de treball amb les persones.

“La malaltia és una lliçó que ensenya i enriqueix”

(Bisbat de Girona) “No hi ha malaltia inútil”. Podria ser un resum de la ponència que Joan Viñas, metge cirurgià i fundador del grup de Professionals Sanitaris Catòlics (PROSAC) a Lleida, va presentar en la Jornada diocesana de Pastoral de la Salut que va tenir lloc diumenge al Casal Bisbe Cartañà de Girona. Amb el títol 'Salut en l'enseopec de la malaltia: Sentit de vida', va adreçar-se a més d'un centenar de participants.

"En els moments aguts de malaltia es fa difícil pregar"

(Bisbat de Girona) "No existeixen les malalties, existeixen els malalts". A partir d'aquest eix el bisbe de Girona Francesc Pardo va pronunciar dimarts una conferència a la Casa de Cultura de Girona, sobre el tema: 'Malalts i fe. Des de l'experiència personal', dins del programa de les Aules d'Extensió Universitària.

Les hospitalitats catalanes de Lourdes: "Som testimonis de compassió"

(Bisbat de Girona) Representants de les deu Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes de les diòcesis catalanes es varen reunir aquest cap de setmana a Girona, per participar en al 6è Congrés que periòdicament les aplega. El monestir benedictí de Sant Daniel va acollir la seixantena de participants que també varen fer una visita guiada el conjunt del recinte monàstic. El diumenge també van visitar la Catedral i la basílica de Sant Feliu.

Veure la fe