Vés al contingut
Catalunya Religió dv. 27/06/2014

(Arquebisbat de Tarragona) Més de cent cinquanta escolans de l’arxidiòcesi procedents de vint-i-vuit parròquies van participar aquest dimecres a la vintena trobada d’escolans convocada pel Secretariat de Vocacions de l'Arquebisbat a Riudoms.

Després del moment de la benvinguda per part de l'arquebisbe Jaume Pujol a l’ermita de Sant Antoni de Pàdua, els escolans i els seus acompanyants van començar la dinàmica del matí la qual va consistir en una descoberta del poble i de tres testimonis de fe vinculats amb Riudoms: l’arquitecte Antoni Gaudí, el beat Bonaventura Gran i el beat bisbe Borràs i companys màrtirs.

En la coneixença de Gaudí els infants van composar un mosaic de la façana de la Sagrada Família símbol de què l’Església està constituïda per cada persona que en forma part. El pa, com a símbol de donació, Eucaristia i pregària, va ajudar a conèixer el beat Bonaventura. I, finalment, l’espelma, com a símbol de la llum de la fe per a moltes persones va exemplificar el testimoni martirial del bisbe Borràs, beat, i els seus companys. Tots aquests elements van estar presents en el moment de l’Eucaristia.

Tot seguit, els escolans van gaudir d’una estona de piscina i el dinar. La celebració de l’Eucaristia, celebrada a l’església parroquial de Sant Jaume Apòstol de Riudoms, va ser presidida per Pujol, i concelebrada pels rectors de les parròquies participants. En acabar, van berenar plegats a la plaça a la plaça de la Parròquia i el cant dels adéus va culminar la trobada.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.