Vés al contingut
Catalunya Religió

(URL) El model biopsicosocial, que posa l'accent en els factors biològics, psicològics i socials per garantir la salut, serà centre de debat en la Jornada Anual de la Fundació Vidal i Barraquer-URL (FVB), que tindrà lloc aquest divendres, coincidint amb els 50 anys de la seva creació.

La trobada, organitzada per la FVB, tractarà sobre "El model biopsicosocial: reptes i oportunitats. Debat sobre el model, propostes i revisió d'experiències que han reeixit", i tindrà lloc a l'Auditori CaixaFòrum del Centre Social i Cultural de l’Obra social “la Caixa”.

El programa de la jornada preveu dues taules rodones: “Les oportunitats del model biopsicosocial” i “Aplicacions del model a la clínica”. Alhora, tindran lloc dues conferències destacades. La primera, “El model bio-psico-social: els reptes”, anirà a càrrec de Hugo Bleichmar. La segona, “El diagnòstic en el model bio-psico-social”, a càrrec de Jorge Tizón.

La inauguració comptarà amb la participació del rector de la URL, Josep M. Garrell; el president del Patronat de la Fundació Vidal i Barraquer, Ramon M. Nogués; i el director general de la FVB, Manuel Romero.

La jornada comptarà amb una intervenció de Xavier Trias, alcalde de Barcelona, juntament amb Jordi Font, psiquiatre, filòsof i teòleg, fundador de la FVB, i guardonat amb la Medalla Narcís Monturiol per al progrés científic i tecnològic (2004).

L’acte el clausurarà el conseller del Departament de Justícia, Germà Gordó; i del cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach.

Centre de referència en salut mental

La FVB, en aquest llarg recorregut, s’ha constituït com un centre de referència tant a Catalunya, com a Espanya i a nivell internacional. Va iniciar les seves activitats amb l'assistència a persones amb dificultats psicopatològiques i, posteriorment, les va complementar amb tasques docents i de recerca, igualment en el marc integrador de la psicologia i psiquiatria segons una concepció bio-psico-social de la persona.

Fotografia: Jordi Font i Antoni Bové, creadors de la Fundació Vidal i Barraquer / FVB.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.