Vés al contingut

notícies relacionades

iqs-2023-02-23-Catedra-Etica-002

La tecnoètica, línia de treball a IQS

IQS | 'Alliberar-nos del mòbil: de la incapacitat a la possibilitat de la ressonància' ha estat el títol de la conferència en línia impartida pel professor Xavier Casanovas, de la Càtedra d'Ètica i Pensament Cristià d'IQS. Una xerrada que han seguit més de 100 persones i que continua amb la feina d'estudi i difusió dels problemes ètics inherents a la tecnologia, amb més d'una dècada de trajectòria, en el marc de la Càtedra d'Ètica i Pensament Cristià d'IQS. 

iqs-aprofobia-1

L’IQS respon: La IA promou la por als vulnerables?

ROGER VILACLARA –CR | L’Institut Químic de Sarrià (IQS) ha organitzat aquesta setmana un congrés internacional sobre l’aporofòbia, la por a les persones en situació vulnerable. Entre dilluns i dimarts s’han celebrat multitud de sessions informatives i de reflexió sobre la qüestió. Precisament, una de les conferències d’aquesta setmana ha estat sobre la intel·ligència artificial (IA) com a agent moral i el tractament de la informació respecte a les persones en risc d’exclusió social. Un treball que han presentat el jesuïta Llorenç Puig; Xavier Casanovas, membre de la Càtedra d’Ètica i Pensament Cristià de l’IQS i col·laborador del pòdcast de Catalunya Religió Indefugibles; Cristina Montañola; i Albert Fornells. En el seu treball, han estudiat la possibilitat que la IA pugui promoure l’aporofòbia.

El discerniment, pilar central del nou pla estratègic d’IQS

(IQS) L'equip directiu de l'Institut Químic de Sarrià (IQS) ha realitzat una formació sobre 'Discerniment Comunitari Apostòlic' a càrrec de Xavier Casanovas, membre de la Càtedra d'Ètica i Pensament Cristià. Casanovas ha guiat el grup en els detalls de la presa de decisions d'acord amb la metodologia ignasiana.

És legítima la resposta armada davant la invasió d’Ucraïna?

(CR) Els països europeus han d’enviar armament a Ucraïna per acabar amb el conflicte? Hi ha alternatives a la violència? Què hi diu el magisteri de l’Església? La guerra genera molts interrogants. I des de la Càtedra d’Ètica i Pensament Cristià de l’Institut Químic de Sarrià n’han volgut parlar.

panoràmica

Veure la fe

podcasts