Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) Més de dues-centes persones han assistit aquest dissabte a la inauguració del 50è aniversari de Càritas Tarragona, que comptarà amb actes fins al març de l'any vinent. La celebració d’aquesta efemèride s’ha iniciat a la Catedral de Tarragona amb una solemne eucaristia i ha comptat amb un acte acadèmic a càrrec del director de Cristianisme i Justícia – Fundació Lluís Espinal Xavier Casanovas, que ha apel·lat a la "conversió personal" i al "principi d'esperança".

En l’inici de l’eucaristia, el director de Càritas Diocesana de Tarragona, Francesc Roig, ha recordat totes aquelles persones traspassades que en algun moment de la seva vida van col·laborar amb Càritas i ha transmès un efusiu agraïment a cadascuna de les parròquies, dels rectors i dels arxiprestats per la seva estreta col·laboració amb Càritas Diocesana i per la seva "alta caritat".

L'arquebisbe Jaume Pujol, en l’homilia, ha agraït de tot cor als qui al llarg dels anys han fet possible la Càritas Diocesana que ha de dinamitzar totes les altres Càritas, les parroquials, arxiprestals i les interparroquials. L'arquebisbe ha subratllat alguns aspectes de les paraules del papa Francesc als representants de Càritas Internacional el passat dia 12 de maig dient que l’arrel del servei és present en l’acollida, senzilla i obedient, de Déu i del proïsme. "Qui viu la missió de Càritas no és un simple agent sinó un testimoni de Crist, una persona que estima amb esperit de gratuïtat i lliurement", ha concretat. Pujol també ha recordat que el camí que tenim davant "és trobar Jesús en cada persona, sobretot quan és pobre i pateix. Amb aquest horitzó hem de continuar treballant després de cinquanta anys".

Abans de cloure la celebració, Santiago Soro, delegat diocesà per a la pastoral social, ha agraït a tots els presents la seva assistència a l’acte inaugural i la seva gran tasca de ser servidors dels pobres. "El sentit del nostre treball és fer-ho amb amor", ha puntualitzat.

L'eucaristia l'ha presidit l'arquebisbe Jaume Pujol, i l'ha concelebrat Santiago Soro; i tots els preveres que han estat delegats diocesans de Càritas durant els darrers cinquanta anys. El Cor i l’Orquestra dels Amics de la Catedral de Tarragona ha sostingut els cants de l’assemblea.

L’acte ha comptat amb la presència de la presidenta de Càritas Catalunya, Carme Borbonès i els directors de Càritas Diocesana de Tarragona durant els darrers cinquanta anys com també d’altres directors de les Càrites Diocesanes dels bisbats amb seu a Catalunya. Entre les autoritats civils ha assistit la directora dels Serveis Territorials de Benestar i Família de la Generalitat a Tarragona, Anna Vendrell; la directora dels Serveis Territorials d’empresa i ocupació, Carme Mansilla i representats de l’Ajuntament de Tarragona i altres entitats socials i institucions presents a l’arxidiòcesi.

"Només el principi d’esperança donarà sentit a la transformació del nostre món"

Tot seguit, al Centre Tarraconense El Seminari, ha tingut lloc l’acte acadèmic a càrrec de Xavier Casanovas, director de Cristianisme i Justícia – Fundació Lluís Espinal, sobre el tema 'Cinc grans reptes socials per a un món ferit, globalitzat i canviat'.

"Els grans reptes als quals ens aboca aquest canvi d’època tenen a veure amb la desigualtat econòmica creixent, la cerca d’un treball que dignifiqui la persona per a tothom, el gran divorci que s’està donant entre el poder i la política, el gran repte de la interculturalitat i la convivència en la diversitat, i finalment la crisi ecològica, de la civilització i del model de consum", ha explicat Casanovas aportant xifres i casos reals.

Casanovas ha remarcat la importància de la conversió personal i el fet de tenir esperança ja que "donarà sentit a la transformació del món".

Actes programats amb motiu del 50è aniversari

Segons ha explicat el director de Càritas Diocesana de Tarragona, amb motiu del 50è aniversari, s’han programat actes des d’aquest mes de juny fins el març de 2016 com ara una exposició itinerant sobre la identitat i la història de Càritas a través dels seus quatre cors: la dimensió eclesial, l’organitzativa, la solidària i la de l’acollida i l’acompanyament; la presentació d’un llibre commemoratiu dels 50 anys de Càritas Diocesana de Tarragona, un concert solidari i la trobada de tot les Càrites diocesanes de Catalunya que es farà a Tarragona l’any vinent, entre d’altres.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.