Vés al contingut

L’èxit de les causes justes depèn, entre altres circumstàncies, de la tenacitat i perseverança dels seus promotors; de l’oportunitat del moment; i de la receptivitat d’aquelles persones que tenen la possibilitat de facilitar aquest èxit. Tenacitat o fermesa, perseverança, oportunitat i receptivitat, són indispensables perquè algunes de les iniciatives promogudes per utòpics realistes, agents de la transformació o somiadors encertats arribin a bon port. La concreció d’aquests factors en el temps i l’espai és el que ha fet possible que la Plataforma per una Fiscalitat Justa hagi aconseguit recentment el compromís de l’ajuntament de Barcelona de prohibir per decret contractar empreses que emprin filials en paradisos fiscals a fi de blanquejar o evadir capital.

Aquesta regulació, pionera en tot l’estat, es fruït del treball convençut i perseverant d’un grup de persones que creuen, malgrat les aparents dificultats per assolir l’objectiu genèric d’una fiscalitat més justa, que les seves propostes són justes. La Plataforma per una Fiscalitat Justa està aconseguint victòries parcials que els esperona a seguir treballant. Conec des de fa temps a en Xavi Casanovas, un dels promotors d’aquesta iniciativa, i dono fe que el seu activisme per la justícia està sòlidament fonamentat. És una persona ferma en les seves opinions, en els seus propòsits i en les seves resolucions. Vull elogiar aquest tipus de persones que, contra del que sembla impossible o inassolible, mantenen vives les seves conviccions, actuen d’acord amb elles i agiten la societat perquè, primer prengui consciència de que les coses poden ser molt diferents, i desprès, estimulen les mobilitzacions per aconseguir allò que creuen just. La societat avança, entre altres coses, gràcies a la generositat, tenacitat i fermesa d’aquestes persones.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.