Vés al contingut

notícies relacionades

Francesc: “Qui no segueix el Concili no està amb l'Església”

(Vatican News) El papa Francesc va dirigir aquest dissabte un discurs contundent i amb amplis afegits col·laboradors de l'Oficina Nacional de Catequesi italiana en el 60è aniversari del seu naixement. Francesc va insistir en la necessitat d'actuar, recordant que el Concili Vaticà II és el Magisteri de l'Església i que s’ha de seguir.

El Vaticà II i la renovació de l’Església catalana

(Cristianisme al Segle XXI) Aquest dissabte dia 15 va tenir lloc la sisena i última sessió  del curs d’“Espai Obert”, organitzada per l’associació Cristianisme al segle XXI, sobre el tema que encapçala aquesta crònica, a càrrec Pere Codina, claretià, teòleg, sociòleg, documentalista i  director d’El Pregó.

Mor mossèn Joan Batlles, el renovador de la pastoral a Catalunya

(CR) Aquest diumenge ha mort mossèn Joan Batlles i Alerm. Acabava de complir els 100 anys. Va ser un dels clergues de referència en la renovació pastoral a Catalunya després del Concili Vaticà II, principalment a través del Centre d'Estudis Pastoral al costat de mossèn Josep Maria Totosaus.

Martínez Sistach, el cardenal de Catalunya

(Jordi Llisterri-CR) Més de cinquanta anys de capellà, trenta de bisbe, i deu de cardenal. I arquebisbe emèrit en plena activitat. Això és el que recull el llibre entrevista al cardenal Lluís Martínez Sistach, Un cardenal es confessa. Aquest dimecres l'ha presentat a la premsa a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna.

Ben vostres, bisbe Jaume

(Miquel-Àngel Ferrés i Fluvià - Capellà de Girona i rector a Figueres) Ell solia acabar els seus escrits pastorals al Full Parroquial amb un “Ben vostre” i la signatura. Vam ser força els capellans gironins actuals, ja granats, que vam rebre l’ordenació de mans del bisbe Jaume Camprodon i que ens el vàrem sentir “ben nostre”, ja que la seva trajectòria com a bisbe va durar 28 anys, del 1973 al 2001. 

Mor Jaume Camprodon, el bisbe de Girona que volia tornar a l'Església de Natzaret

(Jordi Llisterri –CR) “Sense ser endevinaire, hom preveu que l’Església anirà quedant cada dia més desmantellada i pobra de mitjans humans. Els qui hem de viure i anar al davant en aquest procés hem de passar una prova no gens fàcil. Tanmateix, és necessari. L’Església ha de tornar a Natzaret”. Són paraules que escrivia al Full parroquial de Girona el 1973 el bisbe Jaume Camprodon, a l'inici del seu pontificat.

"Vam fer l'únic diari del món sobre el Concili i el primer en català durant el franquisme"

(CR) Durant els anys del Concili el llibreter Pere Fàbregues va viure una  aventura extraordinària que explica en aquest testimoni que tanca la sèrie de Memòria del Vaticà II: "Vam fer l'únic diari del món sobre el Concili i el primer en català durant el franquisme". És el Diari de Concili que van publicar des de l'editorial de la seva família, la Llar del Llibre, llavors anomenada el Hogar del Libro.

panoràmica

Veure la fe