Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Vatican News) El papa Francesc va dirigir aquest dissabte un discurs contundent i amb amplis afegits col·laboradors de l'Oficina Nacional de Catequesi italiana en el 60è aniversari del seu naixement. Francesc va insistir en la necessitat d'actuar, recordant que el Concili Vaticà II és el Magisteri de l'Església i que s’ha de seguir.

Recordant el 50è aniversari de el document "La renovació de la catequesi", amb el que la Conferència Episcopal Italiana va reconèixer les indicacions del Concili Vaticà II, Francesc va citar unes paraules de el Papa Pau VI en les que convidava a l'Església italiana a mirar amb gratitud el Concili, qual deia que "serà el gran catecisme dels nous temps". També remarcava que la tasca constant de la catequesi és "comprendre el problemes que sorgeixen de cor de l'home, per reconduir-los a la seva font oculta: el do de l'amor que crea i salva. " Per això, Francesc va reiterar que la catequesi inspirada en el Concili ha d'estar "sempre amb l'oïda atenta, sempre atenta a la renovació". I sobre el tema de l'Concili va afegir una àmplia reflexió:

"El Concili és el Magisteri de l'Església. O estàs amb l'Església i per tant segueixes el Concili, i si no segueixes el Concili o l’interpretes a la teva manera, a la teva voluntat, no estàs amb l'Església. Hem de ser exigents i estrictes en aquest punt. No, el Concili no hauria de ser negociat per uns tenir més que aquests... No, el Concili és així. I el problema que estem vivint, de selecció del Concili, s'ha repetit al llarg de la història amb altres concilis. A mi em fa pensar molt en un grup de bisbes que després del Vaticà I van marxar, amb un grup de laics, grups per allà, per continuar la "veritable doctrina" que no era la del Vaticà I. "Nosaltres som els veritables catòlics"... I avui ordenen dones. L'actitud més estricta de guardar la fe sense el Magisteri de l'Església, et porta a la ruïna. Si us plau, res de concessions als que intenten presentar una catequesi que no està d'acord amb el Magisteri de l'Església".