Vés al contingut

El caputxí Joan Botam va ser escollit provincial durant la celebració del Vaticà II, el 1963. Creu que a Catalunya ja hi havia una bona predisposició per rebre el Concili. Ell mateix ja feia anys que estava implicat en la reconciliació entre els cristians de diverses esglésies, especialment amb els protestats. I el Concili "va ser una alenada definitiva" que recolza aquest treball.

Dins de l'espai Memòria del Vaticà II relata aquesta experiència ecumènica, especialment a través de les rutes de Pax Christi. Botam ja va veure que el Vaticà II seria "una assemblea per reconciliar-se entre els cristians" i que "no es podia acceptar que les minories fossin perseguides".

Com a provincial també va viure la renovació de la vida consagrada. I com el concili s'anava introduint en la vida religiosa "per situar-se en el moment de l'Església i en recerca de justícia i de pau". 50 anys després, va ser "una sembra que perdura" i que "ens ha portat a un moment esperançador".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.