Vés al contingut
Catalunya Religió
verdu-comemoracio-centenari-00
Fotografia: Bisbat de Solsona.
Galeria d'imatges

BISBAT DE SOLSONA El poble de Verdú ha commemorat el centenari de l’arribada de la relíquia de sant Pere Claver aquest 11 i 12 de maig.  La relíquia, actualment, es custodia a la capella del santuari de Sant Pere Claver. Verdú, cada any, rep la visita de molts pelegrins que recorren el Camí Ignasià,  ja que al mateix santuari hi funciona un Refugi de Pelegrins.

Els actes de celebració han començat amb una missa el dissabte 11 de maig, que ha estat oficiada pel responsable de la Parròquia de Verdú Joan Viladot, acompanyat dels preveres Josep M. Vilaseca i Sebastià Pijuan. En acabar la missa, s'ha fet una processó amb torxes pels carrers portant la relíquia del sant fins al temple parroquial de Santa Maria de Verdú.

Durant la Festa de l’Ascensió del Senyor, el diumenge 12 de maig, s'ha celebrat una eucaristia presidida pel bisbe de Solsona, Francesc Conesa; el provincial de la Companyia de Jesús a Espanya, Enric Puiggròs; el delegat dels Jesuïtes a Catalunya, Pau Vidal; i, Joan Viladot. En l’homilia el bisbe Conesa ha reflexionat al voltant el dia de l'Ascensió i la figura de sant Pere Claver: “Ambdós temes tenen present el testimoni de la fe i l'esperança en el cel”.

En una capella plena dels habitants de Verdú, els cants i interpretació de la missa han estat a càrrec del Cor d’Homes de la Parròquia, acompanyant l’organista Cristina Marimon i instrumentistes, i dirigits per Josep Maria Salisi. Un cop finalitzada l'eucaristia, Joan Viladot i Enric Puiggròs han dit unes paraules d'agraïment encoratjant a seguir en la devoció al sant.

Com a cloenda de la commemoració, hi ha hagut una processó del retorn de la relíquia de sant Pere Claver al seu santuari, mentre s’interpretaven els cants dels Goigs. Finalment, els membres han signat en el Llibre d’Honor del Santuari de Verdú.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.