Vés al contingut
Catalunya Religió
1200-cantaires-sant-climent-taull
Fotografia: ACN.
Galeria d'imatges

ACN  La Vall de Boí s'ha omplert de més de 1.200 cantaires de 38 corals de Catalunya aquest diumenge 28 d'abril per commemorar els 900 anys de la consagració de les esglésies de Sant Climent i Santa Maria de Taüll. L'acció s'ha dut a terme en el marc de la 14a edició del Lleida Canta, la trobada de corals organitzada per la Coral Maristes Montserrat de Lleida. L'acte també ha estat inclòs dins de la programació de l'Any Taüll.

"Ha estat un encert", ha considerat la directora de les corals de l'Orfeó Terrall de les Borges Blanques, de l'Olivera de Castelldans (Garrigues) i la Coral Morunys de Sant Llorenç de Morunys (Solsonès), Lluïsa.

En la mateixa línia s'ha expressat el Francesc, del municipi del Masnou (Maresme), qui ha dit que "sempre és agraït" trobar-se amb altres corals. Vinguda d'Alcanar (Montsià), la Maribel ha assegurat que la jornada ha estat "genial" i "ben organitzada".

"Aquestes trobades ens serveixen perquè ens escoltin persones que potser mai vindrien als nostres concerts"

Al llarg del matí, les corals, distribuïdes en diferents grups, han ofert les seves cançons als veïns de la Vall de Boí. Així mateix, els cantaires han tingut l'oportunitat de descobrir la història i el patrimoni de la zona de la mà de voluntaris locals. Com a acte de cloenda de la jornada musical, les corals han dut a terme un cant comú a l'església de Sant Climent de Taüll.

El Lleida Canta va néixer amb la voluntat de fer sortir les corals dels seus escenaris habituals per maridar la música amb algun altre àmbit. "Ja ho hem fet amb l'oli i el vi", ha explicat Francesc Balcells, de la comissió del Lleida Canta. Així mateix, Balcells ha destacat que trobades com les d'aquest diumenge donen visibilitat al cant coral a nous públics: "Ens escolten persones que potser mai vindrien als nostres concerts".  La jornada ha comptat amb la col·laboració del Departament de Cultura, l'Ajuntament de la Vall de Boí i el Consorci Patrimoni Mundial de la Vall de Boí.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.