Vés al contingut

notícies relacionades

Arturo Sosa, superior general dels jesuïtes: “La secularització ens allibera”

(Jordi Llisterri -CR) L’actual superior general dels jesuïtes sempre recorda que Sant Ignasi demanava començar l’examen de la realitat amb una acció de gràcies i no amb lamentacions. Així ho fa el veneçolà Arturo Sosa en les seves visites arreu del món d'ençà que fa dos anys va ser escollit màxim responsable mundial de la Companyia de Jesús.

La secularització incompleta i, en part, incomplerta

(CR) La secularització s'ha demostrat una teoria incompleta perquè no ha donat resposta a tots els fenòmens religiosos presents en la societat. I incomplerta perquè el fet religiós no ha desaparegut, tot i que ha canviat molt. Aquestes premisses han marcat el debat d'aquest cap de setmana en el simposi internacional de la Fundació Joan Maragall sobre "Estat i Religions".

Antoni Puigverd: “Hi ha molts catòlics que tenen vergonya de manifestar-se com a tals”

(Direcció General d'Afers Religiosos) És escriptor, poeta i col·laborador habitual en diversos mitjans de comunicació. Antoni Puigverd (La Bisbal d'Empordà, 1954) ha trobat en la religió un tema habitual de reflexió, que queda reflectit en articles, conferències i també en el llibre 'Creients i no creients. Junts cerquem un món millor' juntament amb Francesc Torralba i Melchor Sánchez de Toca.

Mor Frederic Bassó, mestre de catequistes

(Ignasi Moreta) Aquest dijous 20 d'agost, als vuitanta-cinc anys, ha mort Frederic Bassó, una persona molt destacada en el catolicisme català postconciliar.

panoràmica

Veure la fe