Vés al contingut

notícies relacionades

urgell-signatura-00

El bisbat d'Urgell signa un acord per impulsar un nou espai de salut mental

BISBAT D'URGELL | El Ministeri de Salut del Govern d'Andorra; Benito Menni CASM, de la Congregació de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús; i el bisbat d'Urgell han signat aquest matí un acord pel desenvolupament de serveis de salut mental. Un acord que respon a la iniciativa del mateix bisbat de posar al servei de la ciutadania de les comarques pirinenques i del Principat d’Andorra els recursos necessaris per ajudar les persones amb problemes relacionats amb la salut mental i les seves famílies.

L'Escola Pia dedica la trobada formativa anual a la salut mental d'infants i joves

(Escola Pia) La salut mental ha estat el tema central de la 34a Jornada Escola Pia. La jornada, celebrada en línia, ha permès treballar en l'acompanyament als joves per a oferir espais segurs dins les escoles. La trobada ha comptat amb la presència del superior provincial de l'Escola Pia de Catalunya, Eduard Pini.

Més de 125 anys atenent la salut mental a Sant Joan de Déu

(Orde Hospitalari Sant Joan de Déu) El nom de Sant Joan de Déu està estretament lligat al de la salut mental des del segle XVI. Després de la desaparició dels germans a l’Estat Espanyol, va ser el Pare Benito Menni, restaurador de l'Orde Hospitalari a Espanya, qui en 1895 compra el primer psiquiàtric a Sant Boi.

Minyons presenta el projecte CapSa de salut mental i emocional per a joves

(MEG) Prop de 800 joves voluntaris d’arreu del territori català han participat en la 45a Assemblea General Ordinària (AGO) de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) per reivindicar l’essencialitat de la seva tasca i per reafirmar que el lleure educatiu és necessari i segur. L’acte, celebrat aquest diumenge a l’Auditori Palau de Congressos de Girona, ha estat la primera trobada multitudinària presencial que ha celebrat l’entitat des de l’inici de la pandèmia.

Sant Joan de Déu explica en un documental els problemes de salut mental en els joves

(Sant Joan de Déu) Sota el títol de ‘Des-Nudos‘, Sant Joan de Déu ha produït un documental que mostra set converses personals i íntimes entre joves que pateixen algun problema de salut mental i persones del seu entorn.  La peça audiovisual ha estat guanyadora de dos premis al festival online de documentals independe

panoràmica

Veure la fe