Vés al contingut
Catalunya Religió
urgell-signatura-00
Fotografia: Bisbat d'Urgell.
Galeria d'imatges

Bisbat d'Urgell El Ministeri de Salut del Govern d'Andorra; Benito Menni CASM, de la Congregació de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús; i el bisbat d'Urgell han signat aquest matí un acord pel desenvolupament de serveis de salut mental. Un acord que respon a la iniciativa del mateix bisbat de posar al servei de la ciutadania de les comarques pirinenques i del Principat d’Andorra els recursos necessaris per ajudar les persones amb problemes relacionats amb la salut mental i les seves famílies.

L’acord preveu la localització i equipaments necessaris en uns espais propis que el bisbat ha ofert situats a l’edifici Seminari Diocesà, a la ciutat de La Seu d’Urgell, Lleida. Aquests espais seran rehabilitats i condicionats, a càrrec del bisbat d’Urgell, per aquesta finalitat.

L’acord, pel que fa als serveis als malalts, es concreta en tres eixos principals: l’atenció a persones d’edat adulta que precisin fases d’hospitalització de mitja o llarga estada; l’atenció en l’etapa infanto juvenil, en règim tant d'ingrés així com d'hospitalització parcial, prioritzant l’adolescència; i la col·laboració en activitats docents i de recerca. Els serveis promoguts es basen en el model de recuperació, un model centrat en la persona en què la continuïtat assistencial i l’acompanyament del cicle vital són claus.

El bisbat d’Urgell, el Govern d’Andorra i Benito Menni CASM, amb el suport tècnic de la Fundació Unió Catalana d’Hospitals, ja han establert reunions per al desenvolupament dels serveis, amb la finalitat d’oferir una atenció sanitària i social d'alta qualitat a les persones que pateixen un trastorn mental.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.