Vés al contingut

notícies relacionades

Carta d’un fillol al seu padrí, Rovira Belloso

(CR) Publiquem una de les cartes que va ser enviada des de Brusel·les per ser llegida durant el funeral de mossèn Josep Maria Rovira Belloso. És la carta del seu fillol, el conseller Antoni Comín, qui ja el va conèixer molt estretament per l'amistat de mossèn Rovira amb la seva família.

Carta d’un fillol al seu padrí

Estimat Mossèn,

A l’Església li calen teòlegs com Rovira Belloso

(Josep Gil i Ribas) Mossèn Josep M. Rovira Belloso, prevere de l’Església de Barcelona i teòleg, va morir el 16 de juny, als 92 anys d’edat. Tothom reconeixia i reconeix la el seu mestratge en el camp de la teologia. Va saber transitar amb competència, coratge i bon humor els camins de la Modernitat, un bon humor que, en el meu cas (jo em dedicava a investigar i a explicar el més enllà de la mort), li feia dir: sembla que hi hagis estat!

Els deixebles acomiaden mossèn Rovira

(Jordi Llisterri -CR) Aquest dilluns al matí la parròquia de Sant Raimon de Penyafort de Barcelona s’ha omplert per acomiadar mossèn Josep Maria Rovira Belloso. El funeral ha estat un comiat dels centenars de deixebles que deixa mossèn Rovira i que han omplert l’església de gom a gom.

L’esperit lluminós de Rovira Belloso

(Salvador Pié) Què es pot dir sobre mossèn Rovira ara que ens ha deixat? No és fàcil per l'emoció, però heus ací alguns apunts balbucejant...

Una teologia sapiencial i espiritual, arrelada i lluminosa: així es podria descriure el preciós testimoni del nostre estimat Josep Maria Rovira Belloso com a teòleg.

Tots hem rebut molt de mossèn Rovira

(Pim Queralt) El seu caminar i posat d'ancià que ja tenia quan no ho era pas, el seu parlar com un infant innocent o entremaliat que va mantenir fins a la seva vellesa... Són records que ens venen al cap de mossèn Rovira des de que ens vam assabentar que ens ha deixat. Però per sobre de tot, ens neix un gran agraïment per tot el que tots hem rebut d'ell. "Tots " vol dir realment "tots": gent d'àmbits eclesials molt diversos, comunitats parroquials o religioses, moviments,....

Rovira Belloso i la gran qüestió del Misteri de Déu

(Joan Planellas – Degà de la Facultat de Teologia de Catalunya) Dir adéu a un gran mestre sempre deixa aclaparat i, amb aquell nus que et queda a la gorja, hom no acaba de trobar les paraules adients. És el que m’ha passat en conèixer la notícia del traspàs del doctor Josep M.

Rovira Belloso, un gran mestratge

(Josep M. Carbonell – President de la Fundació Joan Maragall) Aquest diumenge a la tarda he estat a la Parròquia de Sant Raimon de Penyafort per acomiadar-me de Mossèn Rovira. He agraït molt no haver d’anar a un tanatori i, així, retrobar-me amb ell en la que va ser la seva última parròquia. Com m’agradaria altres comiats poguessin fer-se d’aquesta manera!

Rebre i donar. El credo de mossèn Rovira Belloso

(CR) Un dels textos que ens ha deixat mossèn Rovira Belloso és el comentari al Credo que va publicar a Catalunya Religió. Recollim algunes frases que mostren, també davant la mort, el seu tarannà més pastoral, marcat alhora per la seva saviesa teològica. És un dels textos més recents de mossèn Rovira que exposo una visió viscuda de la fe.

L’Evangeli il·lumina el Credo

Josep Maria Rovira Belloso

panoràmica

Veure la fe