Vés al contingut
Catalunya Religió dl. 18/06/2018

(Salvador Pié) Què es pot dir sobre mossèn Rovira ara que ens ha deixat? No és fàcil per l'emoció, però heus ací alguns apunts balbucejant... 

Una teologia sapiencial i espiritual, arrelada i lluminosa: així es podria descriure el preciós testimoni del nostre estimat Josep Maria Rovira Belloso com a teòleg.

Sapiencial i espiritual: Rovira sempre ajudava a meditar, a raonar sí, però amb un raonament cordial que portava a pregar i testimoniar!

Arrelada i lluminosa: Rovira sempre tenia present el lloc concret on pot il·luminar la fe (món cultural, social, polític, intel·lectual, popular, teològic...).

La presència de mossèn Rovira era sempre una presència amable, acollidora, ecumènica...; sempre valorant allò de bo de cada persona, que per ell es podia convertir en camí estimulant; era un gran i savi conseller d'imatge senzilla i entranyable; gran creient, particularment aimant de la litúrgia viscuda.

En el món teològico-acadèmic Rovira era considerat un "professor" d'una significativa competència gràcies a la seva formació a la Gregoriana de Roma amb el pare Alfaro, el seu director de tesi. Competència teològica plena d'una sensibilitat fora del comú en la que la seva notable afecció a la música n'era un preciós rerefons, així com la seva eclesialitat incansable amb el seu ésser prevere ple de sentit diocesà i conciliar. A la nostra Facultat de Teologia ha estat senyera en la teologia i en l'esperit conciliar que mai oblidarem!

La seva teologia tenia en compte les diverses condicions de la vida eclesial: els laics, tant en la seva etapa de consiliari dels graduats d'Acció Catòlica, com a la Fundació Joan Maragall, amb tantíssimes conferències i xerrades teològiques, catequètiques... i els diversos treballs parroquials; a la vida religiosa, especialment a tantes congregacions religioses amb recessos, exercicis... i, finalment, a preveres, com a conseller incansable de tants capellans, unit a la xarxa presbiteral de la significativa Unió Sacerdotal, fundada pel doctor Bonet, amb una relacíó privilegiada amb capellans tan grans com joves...

Gràcies, gràcies, gràcies, mossèn Rovira, us recordarem i us enyorarem, tot intentant, però, continuar la nostra humil tasca avui amb el vostre esperit sempre lluminós!

Salvador Pié és teòleg, rector de la Basílica de Santa Maria del Mar i president de la Fundació Blanquerna

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.