Vés al contingut

notícies relacionades

bisbes-parlen-quaresma

Els bisbes parlen de la Quaresma

GIEC | El papa Francesc va fer públic dijous 1 de febrer de 2024 el seu missatge per a la Quaresma 2024, titulat «A través del desert Déu ens guia a la llibertat”, en el qual subratlla que «és temps d’actuar, i per Quaresma actuar és també aturar-se», ens convida a veure la realitat i ens anima a aturar-nos i entrar en oració i actitud contemplativa en aquests dies preparatoris per a la Setmana Santa, i així acollir la Paraula de Déu i el germà ferit com el samarità.

bisbes-parlen-quaresma

Els bisbes parlen de l'inici del temps de Quaresma

GIEC | Dimecres de Cendra, enguany el dia 14 de febrer, va començar la santa Quaresma, temps de conversió, de pregària, dejuni i almoina, camí espiritual que ens conduirà a la Pasqua.

dijous-gras

Què se celebra per Dijous Gras?

CR | Dia de truites, botifarres d'ou i coca de llardons. Aquest 8 de febrer se celebra Dijous Gras, el tret de sortida a la festivitat de Carnaval. Una tradició molt lligada a la festa, però també al catolicisme.
vella-quaresma-mataro

Quins simbolismes amaga la Quaresma?

JOSEP GORDI –CR | La Quaresma és un període del calendari litúrgic cristià que prepara el cos i l'esperit per a la Pasqua. Quan parlem d'aquests 40 dies que comencen amb el Dimecres de Cendra, ens venen al cap el dejuni, els bunyols de Quaresma, el bacallà, les set cames de la Vella Quaresma o les tradicionals conferències quaresmals. Però, quins simbolismes amaga aquesta festa cristiana?

bisbes-parlen-quaresma-cami-fe

Els bisbes parlen de la Quaresma, l'almoina i la reconciliació

GIEC | Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar de la Quaresma, camí de fe i de llibertat, així com de l’almoina en temps difícils, del sagrament de la reconciliació, de l’avortament, de Crist, camí de vida, de responsabilitat i amabilitat social i de l’escola i la inculturació de la fe.

bisbes-parlen-temps-quaresma

Els bisbes parlen del temps de Quaresma

GIEC | Dimecres de Cendra va començar la santa Quaresma, temps de conversió, de pregària, dejuni i almoina, camí espiritual que ens conduirà a la Pasqua.

bisbes-parlen-inici-quaresma

Els bisbes parlen de l'inici del temps de Quaresma

GIEC | Dimecres de Cendra, enguany el dia 22 de febrer, comença la santa Quaresma, temps de conversió, de pregària, dejuni i almoina, camí espiritual que ens conduirà a la Pasqua.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe

podcasts