Vés al contingut

notícies relacionades

Els bisbes parlen del temps de Quaresma

(GIEC) Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar de literatura i retorn a Déu, de fer una aturada per viure la Pasqua, de fer penitència, de la crida del present, de la darrera etapa del camí sinodal diocesà, de Déu, guia de l’Església, de les paraules de Jesús des de la creu, del 300 aniversari del Seminari diocesà de Lleida, de la prudència i de les temptacions.

Els bisbes parlen de l'inici del temps de Quaresma

(GIEC) Dimecres de Cendra, enguany el dia 2 de març, comença la santa Quaresma, temps de conversió, de pregària, dejuni i almoina, camí espiritual que ens conduirà a la Pasqua. La Quaresma s’iniciarà amb una jornada de pregària i dejuni per la pau a Ucraïna, convocada pel Sant Pare Francesc amb la intenció que puguin participar-hi tant creients com no creients.

Els bisbes aprofundeixen en la Quaresma

(GIEC) Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar d’una Església que es prepara per a una pastoral digital, d’un oasi de misericòrdia, de convertir-nos i creure en l’Evangeli, de l’avui de Déu, de predicar un Messies crucificat, de Jesús, rostre de la misericòrdia del Pare, de sant Josep, de confraries i germandats, dels deu manaments i de dones lectors i acòlits.

Els bisbes parlen de la vida cristiana en temps de Quaresma

(GIEC) Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar d’una Església acollidora, de Jesús, el motor de la nostra pregària, d’acompanyar Jesús i els germans que pateixen, de l’avui de Déu, de la fe posada a prova, de Jesús, el Fill de Déu, de sant Josep, de creure de tot cor, de la transfiguració del Senyor i de ’40 dies per la vida’.

Els bisbes parlen de la Quaresma

(GIEC) Dimecres de Cendra, enguany el dia 17 de febrer, va començar el temps de Quaresma, un temps de desert i de conversió, un camí espiritual de preparació per a la celebració de la Pasqua, un temps de creixement i d’escolta de la Paraula de Déu, de preparació i de memòria del baptisme, de reconciliació amb Déu i amb els germans.

Recés de Quaresma dels jesuïtes: "Tornar a créixer"

(Jesuïtes) Aquest dimecres es va iniciar la segona Quaresma en temps de pandèmia. “Un temps per aprofitar, per no deixar passar ràpidament, sinó al contrari, per preparar el nostre cor per la celebració de la vida de Jesús, la seva donació fins a l’extrem, i de la Pasqua que florirà quan sigui l’hora”, recorda el jesuïta Llorenç Puig.  

Comença la segona Quaresma en temps de pandèmia

(CR) Aquest Dimecres de Cendra l’Església ha celebrat l’inici de la Quaresma. És la segona vegada que aquest temps litúrgic es viu en temps de pandèmia, tot i que aquest any sense confinament domiciliari. Això ha permès celebrar la missa de Dimecres de Cendra amb les mesures de seguretat i reducció d’aforament als temples. La Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments va establir algunes modificacions al ritual de la celebració.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe