Vés al contingut

notícies relacionades

vella-quaresma-mataro

Quins simbolismes amaga la Quaresma?

JOSEP GORDI –CR | La Quaresma és un període del calendari litúrgic cristià que prepara el cos i l'esperit per a la Pasqua. Quan parlem d'aquests 40 dies que comencen amb el Dimecres de Cendra, ens venen al cap el dejuni, els bunyols de Quaresma, el bacallà, les set cames de la Vella Quaresma o les tradicionals conferències quaresmals. Però, quins simbolismes amaga aquesta festa cristiana?
bisbes-parlen-quaresma-cami-fe

Els bisbes parlen de la Quaresma, l'almoina i la reconciliació

GIEC | Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar de la Quaresma, camí de fe i de llibertat, així com de l’almoina en temps difícils, del sagrament de la reconciliació, de l’avortament, de Crist, camí de vida, de responsabilitat i amabilitat social i de l’escola i la inculturació de la fe.
bisbes-parlen-temps-quaresma

Els bisbes parlen del temps de Quaresma

GIEC | Dimecres de Cendra va començar la santa Quaresma, temps de conversió, de pregària, dejuni i almoina, camí espiritual que ens conduirà a la Pasqua.
bisbes-parlen-inici-quaresma

Els bisbes parlen de l'inici del temps de Quaresma

GIEC | Dimecres de Cendra, enguany el dia 22 de febrer, comença la santa Quaresma, temps de conversió, de pregària, dejuni i almoina, camí espiritual que ens conduirà a la Pasqua.

Els bisbes parlen del temps de Quaresma

(GIEC) Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar de literatura i retorn a Déu, de fer una aturada per viure la Pasqua, de fer penitència, de la crida del present, de la darrera etapa del camí sinodal diocesà, de Déu, guia de l’Església, de les paraules de Jesús des de la creu, del 300 aniversari del Seminari diocesà de Lleida, de la prudència i de les temptacions.

Els bisbes parlen de l'inici del temps de Quaresma

(GIEC) Dimecres de Cendra, enguany el dia 2 de març, comença la santa Quaresma, temps de conversió, de pregària, dejuni i almoina, camí espiritual que ens conduirà a la Pasqua. La Quaresma s’iniciarà amb una jornada de pregària i dejuni per la pau a Ucraïna, convocada pel Sant Pare Francesc amb la intenció que puguin participar-hi tant creients com no creients.

Els bisbes aprofundeixen en la Quaresma

(GIEC) Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar d’una Església que es prepara per a una pastoral digital, d’un oasi de misericòrdia, de convertir-nos i creure en l’Evangeli, de l’avui de Déu, de predicar un Messies crucificat, de Jesús, rostre de la misericòrdia del Pare, de sant Josep, de confraries i germandats, dels deu manaments i de dones lectors i acòlits.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe