Vés al contingut
2 Catalunya Religió dl. 22/03/2021

(URC) El temps de Quaresma és un temps especialment significatiu per a l’Orde Hospitalària Sant Joan de Déu. Així ho assegura el germà superior de la comunitat de Sant Boi, Eduardo Ribes, que explica que aquest període pren especial atenció per part dels germans que viuen dues dates molt importants: la Quaresma i la festa del fundador dels Germans Hospitalaris.

Temps de reflexió i celebració

El germà Ribes exposa que per a la comunitat la Quaresma és “un temps d’intensa oració”. “Un temps de viure amb més profunditat allò que els envolta i d’identificar-se amb Jesús sofrent”, exposa. En aquest sentit el superior de la comunitat de Sant Boi, detalla com el temps de pandèmia, ha descobert encara més aquest sentit de la debilitat humana el qual porten a la seva pregària. “S’ha fet molt més palpable vivint el sofriment des dels hospitals i en el si de la comunitat, i ara ho intentem viure i portar- ho a les oracions”.

D’altra banda, explica que per als germans és un temps de preparació i celebració per a la comunitat, que “amb la festa de Sant Joan de Déu, reafirmen la seva consagració com hospitalaris”.

“La pandèmia em ratifica”

“Personalment, per a mi la Quaresma sempre ha estat un temps de pas, de reconèixer la nostra debilitat, que som caducs, però amb la mirada posada en l’esperança i resurreccions” , explica Ribes.  Insisteix que l’arribada de la Covid ha estat una mostra de la debilitat de la persona. Per això, exposa que “la pandèmia em ratifica en això, i també he descobert “l’aquí i l’ara”. És a dir, – continua-  la importància de gaudir i celebrar cada dia que vivim, però sempre mirant cap a l’alegria de la Pasqua”.

El dejuni de cuidar els germans

 Tal com explica el superior de la Comunitat de Sant Boi el dejuni que es demana per Quaresma, pertoca a tothom, cada un des de la seva vocació i des del seu servei. Un dejuni que ens demana el Papa Francesc, citat prèviament a l’Antic Testament, pel profeta Isaïes. Com a germà Hospitalari, Eduardo Ribes, explica com el dejuni que Déu els demana és el de vetllar per l’atenció dels treballadors dels centres sanitaris de l’orde i tenir cura especialment d’ells entregats al seu servei per a la salut dels altres.

“Com a Orde de Sant Joan de Déu és essencial portar-ho al dia a dia”, explica. “Estem patint una situació en que els nostres centres i hospitals han estat gairebé al límit, per tant ara més que mai, ens toca cuidar els treballadors i els cuidadors dels centres i hospitals”. “Cal buscar els dejunis que ens ajuden a viure aquesta quaresma amb intensitat”, afegeix.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.