Vés al contingut

notícies relacionades

obrers treballant

L’Església exigeix seguretat a la feina: “Més de dues persones moren al dia treballant”

AINA ARGUETA -CR |  Encara hi ha gent que mor treballant. I no poca. A l’estat espanyol moren més de dues persones al dia per sinistralitat laboral. Durant el passat 2022 es van registrar un total de 822 morts en l’àmbit laboral. “Els números són escandalosos”, alerta Antonio Javier Aranda, director del Departament de Pastoral del Treball de la Conferència Episcopal Espanyola, coincidint aquest divendres 28 d’abril amb el Dia Mundial de la Seguretat i Salut a la Feina.

La pastoral obrera es manifesta l'1 de Maig

(Mercè Solé -CR) Aquest 1 de maig s’ha celebrat l’últim d’esmorzar conjunt dels moviments de la Pastoral Obrera de Barcelona a la Casa de l’Església de Rivadeneyra. La seu desapareix enguany com a espai eclesial en una complexa operació immobiliària. L’esmorzar ha servit per celebrar el Primer de Maig i agafar forces per a una manifestació que aquest any ha estat molt concorreguda i lenta.

La pastoral obrera s’implica en la vaga general

(CR) Diversos moviments i col·lectius obrers cristians donen suport a la vaga general del 14N. En un manifest conjunt defensen que la vaga general és una manera de “concreció crítica i reivindicativa a un procés de constant agressió als drets laborals i socials dels treballadors i treballadores” i reivindiquen “un canvi de sistema”.  

Abat Soler: “Fins i tot tenim un noi de l’Escolania de pares filipins”

(CR) Montserrat també té una mirada sobre la immigració. És la que recull el darrer número de Crit Solidari, el butlletí trimestral de l’Equip de Pastoral Obrera del bisbat de Sant Feliu de Llobregat. En una conversa amb l’abat Josep Maria Soler, parlen de les conseqüències de la crisi especialment entre les persones immigrades.

Veure la fe