Vés al contingut

notícies relacionades

agnes-gregori-musulmans-lleida

Lleida cedeix temporalment un pavelló a la comunitat musulmana per les pregàries

ACN | Els musulmans de Lleida podran fer la pregària dels divendres de forma temporal al pavelló Agnès Gregori. Així ho han acordat la comunitat més nombrosa de la ciutat, Ibn Hazm, i la Paeria després de la finalització del contracte de lloguer al pavelló 4 de Fira de Lleida i la impossibilitat de tornar al Palau de Vidre per l'inici d'obres de remodelació.
musulmans-lleida.00

La comunitat musulmana de Lleida veu amb bons ulls el concurs públic d'un terreny per al culte

ACN | La Paeria farà un concurs públic per oferir un terreny per a culte on podria situar-se la mesquita de la comunitat Ibn Hazm, que fa mesos que busca un espai per a les pregàries multitudinàries dels divendres. El procés s'ha explicat aquest dilluns a l'Assemblea de les Religions i el regidor Carlos Enjuanes ha explicat que la fórmula podria servir per solucionar la situació d'aquesta comunitat que ara mateix no té lloc per poder fer la pregària que pot acumular fins a més 1.000 fidels.
capella-mataro-00

La capella compartimentada de l'Hospital de Mataró

RAMON BASSAS –CR | “L’any passat, uns representants de la comunitat islàmica van trucar a l’ajuntament i van demanar un lloc per pregar a l’Hospital de Mataró. Si els catòlics tenen un lloc per resar —deien— els musulmans també hi tenim dret". I tal dit tal fet. "Ara, on abans hi havia només la capella és un espai partit per una cortina.
gatzara-jornades

El llegat àrab en la ciència, tema central de les noves Jornades Gatzara

FUNDACIÓ BAYT AL-THAQAFA | L'Institut Europeu de la Mediterrània acollirà aquest dilluns l'acte inaugural de la nova edició de les Jornades Gatzara que s'allargaran fins al divendres 28 d'abril. Enguany, d'entre molts altres temes, les jornades se centraran en el llegat àrab en la ciència.
musulmans aid al-fitr

Zakat al-Fitr, l'almoina per assegurar que tothom pugui celebrar la fi del Ramadà

AINA ARGUETA –CR | "L'objectiu del Zakat al-Fitr és que a ningú li falti res per celebrar la festa de fi del Ramadà en condicions". El president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), Mohamed El Ghaidouni, parla de la importància de l'almoina obligatòria que aporten totes les persones que celebren el Ramadà.
musulmans-ramada-2023

Comença el Ramadà, una festa oberta a tota la ciutadania

OAR | La comunitat musulmana de tot el món comença el mes del Ramadà aquest dijous. Un mes de dejuni i recolliment complint amb el quart pilar de l'islam i que acabarà el 21 o 22 d'abril. Durant aquests trenta dies aproximadament, les comunitats musulmanes conviden tots els veïns a compartir la celebració, especialment els iftârs, els moments en què la comunitat trenca el dejuni quan es pon el sol.

panoràmica

Veure la fe

podcasts