Vés al contingut
Catalunya Religió
musulmans-lleida.00
Reunió de l'assemblea de les religions de Lleida amb la Paeria | Oriol Bosch (ACN).
Galeria d'imatges

ACN La Paeria farà un concurs públic per oferir un terreny per a culte on podria situar-se la mesquita de la comunitat Ibn Hazm, que fa mesos que busca un espai per a les pregàries multitudinàries dels divendres. El procés s'ha explicat aquest dilluns a l'Assemblea de les Religions i el regidor Carlos Enjuanes ha explicat que la fórmula podria servir per solucionar la situació d'aquesta comunitat que ara mateix no té lloc per poder fer la pregària que pot acumular fins a més 1.000 fidels.

Des de la comunitat, el seu portaveu, Abdellatif Laatabi, ha valorat amb satisfacció la proposta i confia que hi podran optar. Mentrestant, aquesta setmana caldrà consensuar amb la Paeria un espai per a la pregària del divendres després de fer-lo la setmana passada sense permís a sota un pont de la canalització del Segre.

En la reunió amb les diferents religions de la ciutat, només ha mostrat interès amb el terreny de culte la comunitat Ibn Hazm

La Paeria ha explicat el procés que posarà en marxa per posar a disposició del culte un terreny a la ciutat de Lleida. Els passos a seguir formen part de la Llei catalana de culte que determina que cal una licitació pública per oferir-lo a una comunitat determinada. En el cas de Lleida, està previst fer una concessió a llarg termini que permetria la construcció d'un equipament "efímer" en aquest emplaçament. El regidor Carlos Enjuanes ha assegurat que el terreny que s'oferirà "hi és" però no ha volgut concretar on es troba i ha assegurat que "en els pròxims dies se sabrà el lloc".

En qualsevol cas, ha demanat que no influenciarà el fet que els possibles usos industrials on es trobi siguin incompatibles o no amb el culte i ha remarcat que l'ús del terreny depèn del Pla Urbanístic.

Enjuanes també ha volgut destacar que des que el PSC ha arribat al govern municipal, el procés s'ha fet a una "velocitat extrema" però, tot i això, no serà fins més enllà d'uns quatre mesos que el terreny es podria adjudicar a la comunitat musulmana que ara mateix no té lloc per fer una mesquita.

Igualment, també ha confirmat que durant la reunió amb els representants de les diferents religions que hi ha a la ciutat, s'ha posat de manifest que només la comunitat Ibn Hazm ha mostrat interès per poder optar a aquest terreny, per tant, hi ha bastantes possibilitats perquè això acabi passant així.

La Paeria no va autoritzar la pregària de la comunitat musulmana la setmana passada per la Fira de Sant Miquel

Malgrat que s'ha fet aquest primer pas per solucionar el problema, el portaveu de la comunitat Ibn Hazm, Abdellatif Láatabi, va dir fa uns dies que havien acordat amb l'anterior equip de govern la ubicació de la mesquita en uns terrenys a Torre Salses, però el nou govern socialista no ho veu igual. Ara, però, celebren que la Paeria engegui aquest procés després de 12 anys sense tenir un lloc fix per poder resar.

A curt termini, però, caldrà resoldre la situació actual en què no tenen espai per fer la pregària dels divendres, la més multitudinària perquè és el dia sagrat dels musulmans, a l'haver començat les obres del Palau de Vidre i finalitzat el contracte de lloguer pel pavelló 4 de Fira de Lleida.

Puntualment, la Paeria va autoritzar la pregària de fa dos divendres a sota la marquesina del pavelló 2 de Fira de Lleida, però la celebració el cap de setmana passat de la Fira de Sant Miquel va provocar que els musulmans portessin a terme la pregària de divendres passat al davall del pont de Príncep de Viana, a la canalització del Segre.

Es va fer sense permís de la Paeria i la Guàrdia Urbana va aixecar acta. Láatabi ha dit que volen evitar que torni a passar, però ha remarcat que la comunitat els "insisteix" perquè el divendres és un dia que no poden deixar de resar.

Finalment, Láatabi ha assegurat que la comunitat té diners per optar al terreny i construir-hi una mesquita. Ha remarcat que presentaran oferta i que ho faran de seguida que s'engegui formalment el procés.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.