Vés al contingut

notícies relacionades

Blanquerna crea un índex de valoració de la Llibertat Religiosa

(Jordi Llisterri –CR) La Càtedra de Llibertat Religiosa i de Consciència Blanquerna ha presentat aquest divendres un nou índex acadèmic per mesurar el grau de compliment del dret a la Llibertat Religiosa en un territori o en una comunitat. La presentació s’ha fet en la clausura del primer Congrés Internacional de Llibertat Religiosa i de Consciència que s’ha fet a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, a Barcelona.

“La llibertat religiosa no és un dret opcional, és un dret fonamental”

(Laura Mor –CR) Cita ineludible per a acadèmics, líders de comunitats i especialistes en el món de les religions. Aquest dijous la consellera Lourdes Ciuró i el rector de la Universitat Ramon Llull, Josep M. Garrell, han inaugurat a Barcelona el primer Congrés Internacional de Llibertat Religiosa i de Consciència. S’espera que la trobada tingui continuïtat cada dos anys.

Míriam Díez: “Una processó no només es mira, també ens mira”

(CR) Reivindicació oberta de la vigència i el sentit de les processons de Setmana Santa. Tant pel potencial narratiu, la capacitat d’interpel·lar, com per l’experiència col·lectiva que impliquen. La periodista Míriam Díez les ha descrit com a “festes viscudes, vibrants i autèntiques” en el Pregó de Setmana Santa de Girona que ha pronunciat aquest dijous al vespre a l’aula magna de la Casa de Cultura.

Catalunya Religió amb el papa Francesc en el Consorci internacional sobre vacunes

(CR) Aquest divendres al matí el papa Francesc ha rebut el Consorci internacional de mitjans catòlics ‘Catholic fact-cheking’. Catalunya Religió, que n’és soci fundador, s’hi ha fet present. Junt amb una vuitantena de representants d’aquesta iniciativa, han participat en l’audiència amb el Papa el president de la Fundació, Carles Duarte i la directora de Catalunya Religió, Laura Mor.

“La Càtedra de llibertat religiosa vol vetllar perquè no hi hagi discriminació per motius religiosos”

(Glòria Barrete –CR) La llibertat religiosa i de consciència és un dret fonamental. Un dret, però, que pot ser vulnerat o atacat. Quina és la situació de la llibertat religiosa a Catalunya? Quines bones pràctiques per garantir el dret ja s’empren? Algunes d’aquestes qüestions es treballen a la Càtedra de llibertat religiosa i de consciència de la Fundació Blanquerna - Universitat Ramon Llull.

Montserrat acull l’equip de Catalunya Religió

(CR) Montserrat ha acollit aquest dijous una trobada de col·laboradors i membres del patronat de la Catalunya Religió. Una sessió de treball per reflexionar sobre línies de fons i de futur, i per consolidar el projecte i ampliar-ne l’abast. “Catalunya Religió és una proposta serena, un projecte integrador i d’acollida del sentiment religiós d’un país”.

Nova Càtedra sobre la llibertat religiosa a Blanquerna

(Laura Mor –CR) El Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya ha concedit una subvenció per a promoure i liderar un nou espai de recerca i divulgació a la Fundació Blanquerna - Universitat Ramon Llull. Es tracta de la nova Càtedra sobre llibertat religiosa i de consciència.

panoràmica

Veure la fe