Vés al contingut

notícies relacionades

blanquerna-nadal

Joaquim Nadal: “Les humanitats són l'ànima de la credibilitat”

BLANQUERNA | El conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal, ha impartit aquest dijous una conferència a l'auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL, en la qual ha defensat el valor de les humanitats en la comunicació, la política i la comunicació política.
papa-blanquerna

“Francesc és el papa que sempre et parla a tu”

ROGER VILACLARA –CR | Una dècada és molt temps per poder fer canvis. I un pas important per fer-los és comunicar-los. El papa Francesc ho ha fet des de l’inici del seu pontificat amb senzillesa, claredat i carisma. I així ho han defensat els ponents de la taula rodona ’10 anys del Papa Francesc. Una mirada des de la comunicació’ que ha organitzat l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura amb la col·laboració de Catalunya Religió. L’acte ha servit per posar en relleu la capacitat comunicativa del Papa: “Francesc sempre et parla a tu”. El bisbe auxiliar de Barcelona Sergi Gordo ha remarcat les claus de l’èxit de la comunicació del Papa i ha subratllat el seu “parlar al cor”.
girona-periodistes-00

Qui paga la festa del periodisme?

MIQUEL CODOLAR –CR | La sala Miquel Diumé del Col·legi de Periodistes de Girona es va omplir aquest dimarts en una taula rodona centrada en la veritat i el periodisme per commemorar els 400 anys de la mort de sant Francesc de Sales. Aquesta frase és rigorosa, però segons el que va dir la periodista del Diari de Girona, Laura Fanals, no seria honesta, caldria afegir quina és la capacitat de la sala, on caben 25 persones.

Blanquerna crea un índex de valoració de la Llibertat Religiosa

(Jordi Llisterri –CR) La Càtedra de Llibertat Religiosa i de Consciència Blanquerna ha presentat aquest divendres un nou índex acadèmic per mesurar el grau de compliment del dret a la Llibertat Religiosa en un territori o en una comunitat. La presentació s’ha fet en la clausura del primer Congrés Internacional de Llibertat Religiosa i de Consciència que s’ha fet a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, a Barcelona.

“La llibertat religiosa no és un dret opcional, és un dret fonamental”

(Laura Mor –CR) Cita ineludible per a acadèmics, líders de comunitats i especialistes en el món de les religions. Aquest dijous la consellera Lourdes Ciuró i el rector de la Universitat Ramon Llull, Josep M. Garrell, han inaugurat a Barcelona el primer Congrés Internacional de Llibertat Religiosa i de Consciència. S’espera que la trobada tingui continuïtat cada dos anys.

Míriam Díez: “Una processó no només es mira, també ens mira”

(CR) Reivindicació oberta de la vigència i el sentit de les processons de Setmana Santa. Tant pel potencial narratiu, la capacitat d’interpel·lar, com per l’experiència col·lectiva que impliquen. La periodista Míriam Díez les ha descrit com a “festes viscudes, vibrants i autèntiques” en el Pregó de Setmana Santa de Girona que ha pronunciat aquest dijous al vespre a l’aula magna de la Casa de Cultura.

panoràmica

Veure la fe