Vés al contingut
Catalunya Religió
blanquerna-nadal
Fotografia: Blanquerna.

Blanquerna El conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal, ha impartit aquest dijous una conferència a l'auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL, en la qual ha defensat el valor de les humanitats en la comunicació, la política i la comunicació política. Nadal ha subratllat que “les humanitats són l'ànima de la credibilitat”, tant en les activitats relacionades amb la comunicació com en totes les professions polítiques.

El conseller Nadal, qui ha reivindicat la seva llarga condició i vocació d'acadèmic en tant que doctor en Història, ha recordat que el passat dia 19 d'abril va fer 44 anys que va ser proclamat alcalde de Girona, ciutat que va governar entre 1979 i 2002. En la seva intervenció, el titular d'Universitats del Govern català ha criticat l'excés de banalització que desprenen alguns missatges polítics dins i fora de les xarxes socials, i ha insistit que cal parlar de les coses concretes per arribar a la gent.

“La revolució més profunda”

A preguntes dels estudiants de graus i màsters presents a l'acte, Nadal s'ha referit al seu compromís d'implementar el pla de país per impulsar la presència del català en tots els centres d'educació superior. D'altra banda, ha assenyalat que els manuals d'història no aborden com cal el paper fonamental i “la revolució més profunda” que van tenir els ajuntaments en la construcció de la democràcia.

Després de la seva conferència, el conseller Nadal ha celebrat un dinar de treball amb el degà de la Facultat, Josep Lluís Micó; la vicedegana de Recerca i Internacionalització, Míriam Díez; l'adjunt al degà per a Relacions Institucionals, Francesc-Marc Álvaro; el vicerector de Recerca i Innovació de la Universitat Ramon Llull, Jordi Teixidó; i el president de la Fundació Blanquerna, Josep Mª Carbonell.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.