Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Aquest dilluns s’han iniciat els actes de la I Setmana per la Pau Arcadi Oliveres que organitza Justícia i Pau fins el dia 30. El primer acte s’ha fet a l’Espai Jove La Fontana de Barcelona, i ha comptat amb l’assistència de representants de les desenes d’entitats que hi donen suport. La projecció d’una entrevista al qui va ser president de Justícia i Pau ha donat la veu principal d’aquest inici a Arcadi Oliveres. Una dels eixos de l’entrevista i que també s’ha recollit en la resta intervencions, ha estat la necessitat de “continuar treballant i creient en l’esperança”.

L’acte l’han obert la nova presidenta de Justícia i Pau, Dolors Fernàndez, i l’anterior, Eudald Vendrell. Fernàndez ha recordat “com deia l’Arcadi, que l’esperança és l’únic motor de l’acció”. Vendrell ha destacat la necessitat de “no voler patrimonianlitzar, ni entronitzar l’Arcadi”. Una mostra de la necessitat d’adaptar el pensament d’Oliveres a la situació actual, ha estat obrir l’acte amb la lectura d’un text de l’arquebisbe de Tànger, Santiago Agrelo, sobre la situació dels immigrants a la frontera marroquí.

En nom de la família ha fet una breu intervenció un dels seus fills, Bernat Oliveras Künzi. Ha demanat que la Pau sigui el concepte que s’emporti el protagonisme d’aquesta setmana d’actes. Des de l’organització, Sílvia Urbina ha recordat els actes de la setmana i la voluntat que sigui un espai per retrobar-se entre la gent de diverses procedències i moviments socials que coneixien Oliveres.

Durant l’acte s’ha projectat i comentat amb els seus autors l’entrevista ‘El mètode Arcadi’ elaborada pels mitjans La Directa i Crític i enregistrada pocs dies abans de la mort el 6 d’abril de l’any passat. Entre altres representants institucionals, a l’acte hi han assistit la directora general d’Afers Religiosos, Yvonne Griley, el director del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, David Minoves, i el director de Càritas Barcelona, Salvador Busquets.

La setmana té un acte previst cada dia fins dijous a Barcelona. Aquest dimarts, es farà una conversa amb joves i eurodiputats a la Lleialtat Santsenca; dimecres, a la Plaça Sant Jaume, un acte obert amb lectures de textos per membres de diverses tradicions espirituals, i dijous, tot el dia hi haurà activitat a la Plaça Universitat fins la clausura que es farà a les set del vespre.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.