Vés al contingut

notícies relacionades

Com va marcar la passió i resurrecció de Jesús la literatura cristiana antiga?

(Ateneu Sant Pacià) Els relats sobre la passió i resurrecció de Jesús han ocupat un gran interès entre els segles II i VII. Per aquest motiu, l’Ateneu Universitari Sant Pacià, la Universitat de Regensburg i la Universitat Humboldt de Berlín han organitzat el simposi ‘Narratives of Jesus’ Passion and Resurrection between the Second and Seventh Centuries.

L’èxit de la primera sèrie sobre Jesús impulsa una alternativa a Hollywood

(Miquel Codolar –CR) La primera sèrie sobre la vida de Jesús, The Chosen, està gravant la tercera de les set temporades que tindrà. Fins ara la sèrie s’ha vist més de 385 milions de vegades, una xifra que creix sense parar a l’aplicació gratuïta específica o la web. Pot ser una bona sèrie per veure aquesta Setmana Santa. Gravada en anglès i doblada en 12 llengües, entre les quals hi ha el castellà, es pot veure amb subtítols en català.

El foc de la nit de Nadal

(Josep Gordi –CR) Les vigílies de les dates assenyalades en el calendari astronòmic com el solstici d’estiu i el d’hivern, i també en el litúrgic, com la de Nadal o la del Diumenge de Resurrecció, afavoreixen les vetlles, la pregària i el recolliment i, en ocasions, les celebracions festives al voltant del foc. Curiosament, a les dues vigílies de l’any litúrgic esmentades és present el foc com a símbol de llum o de transformació. Recordem que la Vetlla Pasqual comença amb l’església a les fosques i un foc fora del temple per tal d’encendre el ciri pasqual.

Dissabte Sant. El Sant Sudari o Sant Drap

(Joan Arimany –CR) Catalunya encara compta amb ric un patrimoni material i immaterial, propi de la religiositat popular, que mereix ser valorat a apreciat. Aquests breus textos del Tridu Pasqual d’enguany de Catalunya Religió són un petit exemple.  “Després arribà també Simó Pere, que el seguia, i va entrar al sepulcre; veié aplanat el llençol d'amortallar, però el mocador que li havien posat al cap no estava aplanat com el llençol, sinó que continuava lligat a part.” (Jn 20, 6-7)

El Museu Episcopal de Vic incorpora una pintura renaixentista dels Gascó

(MEV) El Museu Episcopal de Vic (MEV) ha incorporat una nova obra a les seves sales. Es tracta de La Sagrada Família amb sant Joanet del pintor Perot Gascó, datable al segon quart del segle XVI. L'obra, d'una qualitat extraordinària i en un excel·lent estat de conservació, ha estat cedida en dipòsit pel col·leccionista d'art i mecenes, Joan-Artur Roura Comas.

Oriol Tarragó: “No hem de confondre la natura amb una pastilla”

(Josep Gordi –CR) Després de treballar quinze anys en projectes de jardineria i millora d’espais forestals, Oriol Tarragó va estudiar psicologia i va dedicar-se a acompanyar les persones. Sempre s’ha interrogat sobre ell mateix i la relació amb els altres i la natura. Al llarg de la seva vida ha viatjat pel món per trobar respostes als seus neguits interiors. Nascut a Manresa, sempre ha viscut lligat al Bages i contemplant Montserrat.

Jesús, fill d'una Kelly, anomenada Maria

El director d'Oxfam Intermón a Catalunya, Francesc Mateu, confronta cada any el relat del naixement amb l'actualitat social. Aquest 2018 el seu pessebre de Nadal fa néixer Jesús en un racó fosc de l'habitació de neteja de l'hotel Betlem. Maria és una “kelly” i treballa en condicions precàries com a cambrera d'habitacions d'un hotel. La narració d'aquest “Jesús, fill d'una Kelly, anomenada Maria” compta també amb un vídeo animat.

Apocalíptics i integrats davant Jesús, per Oriol Junqueras

(Oriol Junqueras) L’Antic  Testament va posar per escrit tradicions orals, que havien sorgit molts segles abans. I això permet resseguir, en un sol text, l’evolució de determinats conceptes i idees al llarg del temps.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe