Vés al contingut

notícies relacionades

Canvis al web de Catalunya Religió.

Canvis al web de Catalunya Religió

(CR) Els lectors habituals de Catalunya Religió haureu notat aquest dimecres alguns canvis en la presentació del nostre web. Són modificacions que externament es noten poc, però que han representat una remodelació total d’aquest espai. Hem modificat de dalt a baix el sistema que tenim per gestionar el web, allò que no es veu des de fora.

2021, l’any de la renúncia de Novell i de l’estel de la Sagrada Família

(CR) La notícia de l’any 2021 ha estat sens dubte la renúncia del bisbe Xavier Novell. Ho demostra el rànquing dels articles més llegits. L’encapçala l’opinió del periodista Jordi Llisterri publicada just després de la sorpresa pel comunicat del bisbat de Solsona amb la renúncia de Novell.

Mor el franciscà, missioner i filòleg Josep Maria Massana

(CR/Franciscans) Aquest dimecres al matí ha mort Josep Maria Massana Mola, franciscà, missioner i filòleg. Nascut a Oliola l’any 1938, va passar vint-i-vuit anys al cor de l’Àfrica Negra. Va ser secretari provincial dels franciscans a Catalunya i va dirigir els col·legis franciscans de Vilanova i La Geltrú i Sabadell. El funeral s’ha celebrat aquest dijous al convent dels franciscans de Santaló a Barcelona, al santuari de Sant Antoni de Pàdua. 

La Jornada Sant Jordi defensa la fe adulta de qui accepta la fragilitat i es deixa tocar

(CR/Grup Sant Jordi) “Quina vida ens podem permetre perdre?” Aquesta és una de les preguntes que la teòloga protestant francesa Marion Muller-Colard ha formulat aquest dissabte en la XVI Jornada Sant Jordi a Barcelona. Ha assenyalat que l’Església ha de superar “la por a desaparèixer com a institució” per poder afrontar de forma decidida temes clau de la societat contemporània, com són la crisi socioambiental i la violència sexual.

‘Fratelli tutti’, una veu a fer ressonar

(Eduard Rey -CR) L’Encíclica ‘Fratelli tutti’ del Papa Francesc ha generat polèmica, segons llegeixo en alguns mitjans. Alguns han dit que el Papa és comunista... Res de nou sota el sol: diuen que quan Lleó XIII va publicar la primera encíclica de temàtica social, la ‘Rerum Novarum’, l’any 1891, n’hi va haver que es van organitzar per pregar per la conversió del Papa.

Francesc d’Assís, el sant de la materialitat de Déu

(Agrupació Ilerdenca de Pessebristes) Tot i la pandèmia, Lleida ha celebrat la festa dels pessebristes, sant Francesc d’Assís, i patró de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, aquest diumenge. Ho ha fet compartint amb els franciscans de Lleida, “els frarets” l’eucaristia celebrada al migdia al santuari de sant Antoni de Pàdua, en honor del seu patró i fundador, presidida pel guardià del convent franciscà, Joaquim Recasens.

El jesuïta Llorenç Puig, nou secretari de la Unió de Religiosos de Catalunya

(URC) La Unió de Religiosos de Catalunya ha comunicat aquest dimecres el nomenat el jesuïta Llorenç Puig com a nou secretari general d’aquest òrgan de coordinació i formació de la vida consagrada, i la salesiana Maria Rosa Olivella, com a administradora de l’URC. Tots dos per a un primer quadrienni i d’acord amb els Estatuts de l’URC.

Què són les capelletes de visita domiciliària?

(Laura Mor –CR) Si la gent no es desplaça al lloc de culte per pregar, serà la capella que els anirà a buscar. Aquesta lògica que podríem atribuir a la “nova evangelització”, amaga una pràctica estesa arreu del país i de més de cent anys d’història. Són les capelletes de visita domiciliària. Una tradició invisible que va cridar l’atenció del jove Víctor Rodríguez, ara fa uns dotze anys. “El fet que una capella arribés a les cases em va captar molt l’interès”, explica.

panoràmica

Veure la fe