Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Agrupació Ilerdenca de Pessebristes) Tot i la pandèmia, Lleida ha celebrat la festa dels pessebristes, sant Francesc d’Assís, i patró de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, aquest diumenge.

Ho ha fet compartint amb els franciscans de Lleida, “els frarets” l’eucaristia celebrada al migdia al santuari de sant Antoni de Pàdua, en honor del seu patró i fundador, presidida pel guardià del convent franciscà, Joaquim Recasens.

El celebrant en la seva homilia s’ha referit a sant Francesc com el sant de la materialitat de Déu: “Francesc s’agafa a Jesús en la seva totalitat i a l’home en la seva humanitat”. Recasens ha tingut també paraules d’acollida pels pessebristes lleidatans: “Esteu a casa vostra, aquesta és la casa de Francesc a qui li devem el primer pessebre”. En aquest sentit ha recordat que l’any 2023 se celebrarà el 800 aniversari de quan sant Francesc el 1223 volgué celebrar al petit poble italià de Greccio la nit de Nadal amb un pessebre, que marcaria els inicis del pessebrisme.

En el moment de l’ofertori el mestre pessebrista Albert Bertran i en nom de totes les pessebristes lleidatans, ha fet l’ofrena d’un ram de flors al patró als peus de la imatge de sant Francesc.

A la celebració hi ha assistit una bona part de la junta directiva de l’entitat encapçalada pel seu president Jordi Curcó, el qual al finalitzar l’eucaristia ha agraït amb unes breus paraules l’acollida de la comunitat franciscana: “Gràcies, frarets per haver-nos deixat compartir l’eucaristia, desitjant que pel proper Nadal tot i la Covid, puguem fer i col·locar els nostres pessebres com sempre fem, com a manifestació artística i expressió del misteri del Naixement de Jesús”.