Vés al contingut

notícies relacionades

“La utopia d’Arcadi Oliveres neix de l’Evangeli”

 (Laura Mor –CR) Home de profundes conviccions cristianes, vivia per “la causa del Regne de Déu”. És a dir, per fer possible la pau i la justícia en el món d’avui, des d’una opció clara i decidida pels més febles. Va treballar per denunciar i transformar les estructures que provoquen marginació i explotació, i per garantir els drets humans. La malaltia i la mort d’Arcadi Oliveres han fet evident que ha estimat i que s’ha fet estimar.

Crida eclesial a “no passar de llarg” davant la violència de gènere

(Laura Mor –CR) “Què hem de fer i de deixar de fer com a comunitats cristianes per acabar amb la violència contra les dones dins i fora de l’Església?”. La coordinadora Dones Alcem la Veu ha difós una guia de pregària dels fidels contra la violència de gènere per aquest diumenge. Un text reflexiu, ancorat en l’evangeli, que explicita voluntat de transformació i compromís social. 

Lucía Ramón: “L’Església està desaprofitant l’enorme potencial de les dones”

(Laura Mor –CR) Aquest mes d’octubre la teòloga Lucía Ramón ha presentat a Barcelona les línies mestres del seu estudi dedicat al diàleg entre feministes agnòstiques i feministes cristianes. Un treball que neix per encàrrec de la Fundació Joan Maragall i que prendrà forma de llibre, a la col·lecció 'Cristianisme i Cultura' que edita Viena Edicions.

Francesc: “Seria trist que es donés prioritat als més rics en la vacuna contra el Covid-19”

(Vatican News) A l’audiència general d’aquest dimecres, el papa Francesc ha recordat l’opció preferencial pels pobres de l’evangeli i demana que es valorin els col·lectius més necessitats en la cerca de la cura del coronavirus. “Seria trist que es donés prioritat als més rics en la vacuna contra el Covid-19”. Ha demanar així que el remei sigui compartit i universal, i no quedi en mans d’uns pocs.

El claretià Anton Vilarrubias dibuixa l’Evangeli durant el confinament

(Claretians) El claretià Anton Maria Vilarrubias Codina va començar per Setmana Santa la divulgació d’uns dibuixos relacionats amb el moment litúrgic. Cada dibuix, segons explica, és una “Il·luminació”. Professor de Bíblia i d’Història de l’Art, Vilarrubias (Igualada, 1939) s’ha dedicat també al treball artístic i manual. “Són uns dibuixos il·luminats, és a dir colorejats, molt senzills.

Nova guia per seguir l’evangeli de diumenge en família

(Laura Mor –CR) “A Jesús li arriba la notícia que un amic seu està malalt. Ell està amb els seus amics i amigues i es posa trist”. Amb aquestes paraules tan oportunes s’obre el comentari de l’evangeli de diumenge que els jesuïtes ofereixen per pregar en família. És un nou recurs setmanal il·lustrat, amb unes pautes senzilles, per suplir aquests dies que les famílies no podran anar a missa.

Antoni Daufí, el claretià que dibuixa l'Evangeli

(Claretians) Cada setmana el claretià Antoni Daufí il·lustra l’evangeli que pertoca aquell diumenge i el difon per correu electrònic. Situa els personatges en circumstàncies d’ara. “Una de les meves dèries és representar l’Evangeli avui”, diu. En aquest vídeo veiem el seu espai de treball: un petit despatx dins de l’habitació de la comunitat de Girona on viu.

Veure la fe

podcasts