Vés al contingut
Catalunya Religió
[Foto: @fgirof]

(CR) "Ens ho poden prendre tot, però mai no ens hem de deixar prendre la pau, el civisme, la dignitat. Com a creients i com a catalans". Aquest final de l'homilia d'aquest diumenge al matí a la missa conventual de Montserrat ha tornat a ser aplaudit pels fidels. El pare Bernabé Dalmau ha presidit aquest diumenge la celebració i ha volgut donar "una paraula d'encoratjament, encara que sigui difícil, davant el desencís amb què gran part del nostre poble viu".

"Cal esforçar-nos per mantenir la serenitat", ha demanat després que "tot aquest octubre hem desitjat que la diversitat de parers no impedís trobar la millor sortida sense que ningú en resultés humiliat". Dalmau ha defensat que "tingui les conviccions polítiques que tingui, ¿qui de nosaltres, cristians, no ha sentit alhora esglai i misericòrdia per les persones víctimes de càrregues policials, pels presos polítics, per la gent que ha vist que les amenaces esdevenen ara objecte de venjança?"

En l'homilia ha destacat que el més important és que "la nostra gent és pacífica i vol continuar essent-ho, fa anys que ho mostra als carrers i opta per la no violència". I ha recordat que els bisbes catalans sempre han cridat al diàleg i l'entesa i a que "siguin escoltades les legítimes aspiracions del poble català".

En la missa conventual del diumenge ha destacat que com a cristians s'ha de "practicar el doble manament d'estimar Déu i el proïsme". Per això, "com a ciutadans hem de defensar les legítimes aspiracions mantenint la calma i la no violència ". Aquí podeu llegir l'homilia sencera.

Fa un mes, després de les detencions d'alts càrrecs de la Generalitat, l'homilia del pare Sergi d'Assís, també va aixecar els aplaudiments dels fidels. Feia temps que només s'aplaudien les homilies de dates molt assenyalades o de dies molt solemnes. Aquest mateix diumenge el bisbe de Girona, Francesc Pardo, també ha demanat negociació i respecte en la missa patronal de Sant Narcís. Divendres, des de Roma, el cardenal Joan Josep Omella va fer el primer pronunciament episcopal dels bisbes de Catalunya després dels fets del 27 d'octubre expressant dolor i demanant que s'evités la confrontació.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.