Vés al contingut
2 Catalunya Religió dg. 24/09/2017

Per saber-ne més

Arxius adjunts
Document
Galeria d'imatges

(Jordi Llisterri –CR) El cardenal Joan Josep Omella demana “seny per a nosaltres i per als nostres dirigents, per a les famílies i els pastors de l'Església”. Aquest ha estat el missatge en uns “moments complexos” al final de l'homilia en la missa de Festa Major de Barcelona a la Basílica de la Mercè. L'arquebisbe de Barcelona ha destacat que en aquest moment “no podem ni hem de ser profetes de calamitats”, que “hem de treballar tots per posar tendresa i misericòrdia al nostre voltant” i que “hem d'evitar la confrontació, la violència i el menyspreu dels altres”.

La missa s'ha celebrat aquest diumenge a la Basílica de la Mercè amb la presència habitual del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el delegat del Govern espanyol, Enric Millo, i altres representants institucionals, com l'inspector general de l’Exèrcit a Catalunya. En un moment “complex” i davant la foto insòlita en aquests dies de Puigdemont amb Millo a primera fila, Omella ha optat per repetir el contingut de la carta dominical publicada aquest diumenge i posar l'accent en el “seny” i en “evitar la confrontació”. No ha entrat en l'argumentari sobre el fet nacional que els darrers anys han repetit els bisbes catalans, ni en els pronunciaments eclesials dels darrers dies, per remarcar la necessitat de trobar solucions. També ha afinat molt per evitar qualsevol paraula o expressió que pogués ser interpretada com el suport a una postura política concreta. Una posició en sintonia amb la prudència que fins ara ha mantingut sobre el tema la Secretaria d'Estat del Vaticà.

Esperança 

L'homilia d'Omella s'ha centrat en l'esperança i la confiança en Déu davant qualsevol dificultat. Això s'ha de convertir també en confiar “més en les persones, que sapiguem esperar, que no estiguem sempre de tornada de tot i siguem vells sense il·lusió ni esperança. I això no és ingenuïtat”, ha remarcat. Segons Omella, “és admirable i commovedor veure persones que no perden l'esperança, que tenen il·lusió enmig de dificultats i penalitats. I aquesta esperança, que sembla un fil primet, manté, tanmateix, fermes i amb gran dignitat les persones”.

També ha fet referència al 800 aniversari de la fundació de l'Orde de la Mercè per Sant Pere Nolasc a Barcelona, que s'escaurà l'any vinent i a la seva tasca d'alliberament dels captius. I ha tancat l'homilia demanant a la Mare de Déu que “ens mantingui ferms en la fe i ens faci testimonis d'esperança enmig del nostre món malgrat totes les dificultats i problemes que hi trobem”.

L'arquebisbe de Barcelona ha presidit la celebració acompanyat del cardenal Lluís Martínez Sistach, els bisbes de Sant Feliu i Terrassa, Agustí Cortés i Josep Àngel Saiz, i els bisbes auxiliars de Barcelona i Terrassa.

En acabar la celebració el cardenal ha participat en el seguici d'autoritats popular entre la Basílica de la Mercè i la Plaça Sant Jaume. Bona part dels regidors de l'Ajuntament de Barcelona, encapçalats per Jaume Collboni, han assistit a la missa malgrat la ja tradicional absència de l'alcadessa Ada Colau.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.