Vés al contingut
Catalunya Religió
peio-sanchez-ot

Mostra de Cinema Espiritual La vintena edició de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya es clausurarà amb el reconeixement a la trajectòria de Peio Sánchez, impulsor de la Mostra des del seu inici i ferm creient en el cinema com un espai per fomentar el diàleg interreligiós. L’expert en cinema rebrà el Premi de Cinema Espiritual de Catalunya aquest el dijous 30 de novembre en un acte que se celebrarà als Cinemes Verdi a les 18:30 h. Després del lliurament del premi, tindrà lloc la preestrena del film Perfect Days de Wim Wenders.

Peio Sánchez (Sant Sebastià, 1959) és rector de la parròquia de Santa Anna des del 2011, l’església seu de l’Hospital de Campanya, que acull persones sense llar. Combina la seva tasca com a rector amb la de professor de Teologia a la Facultat de Teologia de Catalunya. També dirigeix el Departament de Cinema de la delegació de Mitjans de Comunicació de l’Arquebisbat de Barcelona, és vicepresident de SIGNIS-ESPANYA i és membre de la comunitat ADSIS.

Durant l’entrega de premi intervindrà el director general d’Afers Religiosos, Carles Armengol; el president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps; i el director de cinema Jordi Roigé, qui s’encarregarà de la glossa del premiat.

Després de l’entrega, al Cinema Verdi es podrà veure la preestrena, en versió original i subtitulada en català, de la pel·lícula Perfect Days de Wim Wenders. La pel·lícula ha estat seleccionada com la candidata japonesa a la millor pel·lícula internacional en els Premis Óscar 2024. La seva estrena a l’Estat Espanyol està prevista per al gener de 2024.

L’acte serà d’entrada lliure, però amb places limitades. Caldrà fer una inscripció prèvia per poder accedir-hi.

El premi: Un punt de referència que il·lumina

El Premi de Cinema Espiritual de Catalunya es va instituir el 2018 per reconèixer la trajectòria d’un director de cinema destacat en el tractament de temàtiques relacionades amb l’espiritualitat o d’una persona que s’hagi significat per la implicació amb la societat per mitjà de les seves pel·lícules. Fins ara s’han premiat els directors Paco Aango (2018), Javier Fesser (2019), Éric Toledano i Olivier Nakache (2020), Judith Colell (2021) i Imanol Uribe (2022).

El premi que s’atorga és una reproducció de l’estel de la façana del Naixement del temple de la Sagrada Família, una iconografia que connecta amb allò que el cinema i la Mostra volen ser: un punt de referència que il·lumina.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.