Vés al contingut

notícies relacionades

Barcelona ressitua l’emergència social i climàtica a l’agenda eclesial

(Laura Mor –CR) Unes branques d’olivera han expressat aquest diumenge el compromís de pau dels cristians amb la creació. Prop de vuit-centes persones de diferents confessions han pregat per renovar la “casa comuna” en la vigília de Sant Francesc d’Assís. Ho han fet a la basílica de la Sagrada Família, en una vetlla ecumènica extraordinària que força a replantejar l’agenda eclesial: els cristians han de treballar per la cura de la natura i ho han de fer plegats.

El 47% de catòlics a favor de la independència i el 46% en contra

(Jordi Llisterri-CR) Gairebé meitat i meitat. La darrera enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat torna a donar una majoria a favor de la independència de Catalunya amb cinc punts de diferència: 48,7% pel sí, i 43,6% pel no. Si es busca la mateixa resposta només entre els enquestats que es declaren catòlics, aquesta diferència es redueix només a un punt, amb l'independentisme per davant: 47,6% pel sí, i 46,3% pel no.

Francesc amb els luterans: per una unitat que faci creïble el missatge cristià

(CR) “Els cristians serem testimoni creïble de la misericòrdia en la mesura que el perdó, la renovació i reconciliació siguin una experiència quotidiana entre nosaltres”. Així s'ha expressat aquest dilluns el papa Francesc en la pregària conjunta de catòlics i luterans a la catedral de Lund, a Suècia.

Primer acord de col·laboració entre catòlics i protestants en formació teològica

(David Casals i Vila –CR) El que és normal a altres països, com França, Alemanya, Regne Unit i Canadà, també ho és des d'aquest mes de setembre a Catalunya. Aquest serà el primer curs acadèmic a tot l'Estat espanyol en què estarà en vigor un conveni de col·laboració entre una facultat de teologia catòlica amb una de protestant.

panoràmica

Veure la fe