Vés al contingut
Fotografia: G. Simón – R. Ripoll | Arquebisbat de Barcelona.

Sota aquest lema, el diumenge passat 3 d’octubre, vam compartir la celebració ecumènica en el temps de la Creació, a la basílica de la Sagrada Família. Amb l’idea central de cuidar i preservar el nostre món i els seus recursos.

La Basílica plena de membres d’església, a l’altar representants de les diferents confessions cristianes, i un cor vestit de blanc acompanyant els himnes de la pregària, va fer possible aquesta singular celebració en un espai immillorable.

Suposo que no seré l’única, i menys en aquest context, que farà referència a aquest acte. Però més que el propòsit, el contingut, el espai, el cor, i cadascú dels que hi érem, el que vull destacar és una breu reflexió que crec que ens implica a tots els cristians.

És la importància de fer visible la Unitat en el Crist, és fantàstic tenir ritus, tradicions i estils ben diferents, perquè això parla de la pluralitat de l’evangeli, però és molt important poder mostrar al món la unitat en allò que sí ens uneix, i que és el Crist, el que ens acull a tots per igual, el que ens ha preparat una casa per a tots.

Vaig tenir l’oportunitat no tan sols de ser-hi, si no també com a pastora de participar activament en la celebració conjuntament amb altres representants d’esglésies. Això em va permetre saludar i conèixer a molts dels que hi érem convidats, alguns coneguts, altres allà ens vam conèixer. I junts, com en altres ocasions, especialment en la pregària del gener per la unitat dels cristians, com un sol poble, com una sola església, vam participar d’aquesta celebració.

El acte en sí, i especialment en aquest petits detalls, em va recordar la importància de mostrar aquesta Unitat en el Crist al nostre món, ja que en el llocs on els cristians som perseguits no ens pregunten de quina branca som, si no que ens persegueixen per ser cristians!

Si en la persecució tenim unitat, també en la celebració.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.