Vés al contingut

notícies relacionades

Climent Forner, rector de versos

(Víctor Rodríguez –CR/Viver) Climent Forner ens espera assegut a la butaca del menjador de la rectoria de Viver, al berguedà. Allà viu envoltat de llibres i de natura des de fa més de 30 anys. Les parets de la rectoria parlen per si soles. Al costat dels llibres s’hi acumulen records, obsequis i premis d’entitats, moviments i institucions que aquest poeta i sacerdot ha rebut al llarg dels anys. 93 exactament. Parlem amb ell una càlida tarda de juliol. Càlida tant per la calor ambiental com per la calidesa que desprèn a tothora Climent Forner i Escobet.

En record de mossèn Joan Galtés

(Josep Gordi –CR) Aquest dissabte 31 de juliol s’ha celebrat a la catedral de Barcelona la missa exequial per mossèn Joan Galtés i Pujol, traspassat el dia anterior.

Mor mossèn Joan Galtés, provicari general de Barcelona

(Arquebisbat de Barcelona) El capellà, historiador, provicari general de l'arquebisbat de Barcelona i canonge de la Catedral de Barcelona, Joan Galtés Pujol, ha mort aquest divendres amb 76 anys. Les exèquies tindran lloc el dissabte 31 de juliol de 2021, a les 12 h., a la Catedral de Barcelona.

Sant Josep Oriol, quilòmetre zero

(Víctor Rodríguez –CR) “Entrarem per aquí i sortirem per allà”, ens indica en Jaume Saladrigas. Hem quedat amb ell perquè ens ensenyi la capella de la casa nadiua de sant Josep Oriol (Barcelona 1650-1702). Des de fa anys en té les claus i cuida de l’espai.

Dos nous sacerdots claretians

(Claretians) Els missioners claretians de la Província de Sant Pau comptaran amb dos nous capellans aquest estiu. La primera ordenació és aquest dissabte 26 de juny. Canri Situmorang, de la Comunitat Cúria-Assistencial de Barcelona, s’ordenarà sacerdot a les onze del matí al Santuari del Cor de Maria de Barcelona. La celebració serà presidida per Javier Vilanova Pellisa, bisbe auxiliar de Barcelona.

La Moreneta més amagada

(Víctor Rodríguez –CR) A Sant Quirze de Besora hi ha un indret que, amb paraules de Maragall a la Fageda d’en Jordà, pot qualificar-se de “verd i profund”. Un lloc que guarda un petit joiell tan desconegut com únic. Ens referim a la Capella de Montserrat de l’antiga fàbrica tèxtil Guixà, probablement una de les capelles dedicades a la Verge Bruna més insòlites i amagades del país.

Mor mossèn Joan Aragonès, puntal de l’arquebisbat de Tarragona

(CR) El capellà, biblista, professor i exvicari general de Tarragona, Joan Aragonès Llebaria ha mort aquest dimarts amb 90 anys. Un puntal en la vida de l’arquebisbat. D’estil proper, dialogant i conciliador, va impulsar la recuperació del Museu Bíblic Tarraconense. Actualment era canonge del Capítol de la Catedral i degà de la Junta de la Xarxa sanitària de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona.

De pregar en una cuina-menjador a la nova capella. El cas de Vilanova i la Geltrú

(Laura Mor –CR) Es tracta d'una comunitat cristiana jove, però sòlida. Acaben d'estrenar la capella de la Mare de Déu de la Mercè, al número 2 de l'avinguda Solella de Vilanova i la Geltrú. Substitueix la cuina-menjador d'una casa particular on han fet missa cada diumenge els darrers 12 anys. El nou temple els obre possibilitats. I ja tenen clar quins serveis oferiran amb l'inici del curs escolar.

panoràmica

Veure la fe