Vés al contingut

notícies relacionades

Capella de Blanquerna

Pregària i silenci al costat dels skaters

RAMON BASSAS - CR | “Si, enmig del silenci, sents soroll com de carros del Marcadona, tranquil: són els skaters que tenim just darrere la paret de la capella, que hi tenen el seu lloc predilecte per fer-hi uns salts espectaculars”, m’avisa Juan Ramón La Parra Martínez, teòleg, químic, vicari a la parròquia sant Josep Oriol —”aviat em traslladen a Santa Maria del Mar”, m’informa—, professor de teologia a l’Ateneu Universitari Sant Pacià i consiliari a Blanquerna (de la Universitat Ramon Llull).

Climent Forner, rector de versos

(Víctor Rodríguez –CR/Viver) Climent Forner ens espera assegut a la butaca del menjador de la rectoria de Viver, al berguedà. Allà viu envoltat de llibres i de natura des de fa més de 30 anys. Les parets de la rectoria parlen per si soles. Al costat dels llibres s’hi acumulen records, obsequis i premis d’entitats, moviments i institucions que aquest poeta i sacerdot ha rebut al llarg dels anys. 93 exactament. Parlem amb ell una càlida tarda de juliol. Càlida tant per la calor ambiental com per la calidesa que desprèn a tothora Climent Forner i Escobet.

Sant Josep Oriol, quilòmetre zero

(Víctor Rodríguez –CR) “Entrarem per aquí i sortirem per allà”, ens indica en Jaume Saladrigas. Hem quedat amb ell perquè ens ensenyi la capella de la casa nadiua de sant Josep Oriol (Barcelona 1650-1702). Des de fa anys en té les claus i cuida de l’espai.

Dos nous sacerdots claretians

(Claretians) Els missioners claretians de la Província de Sant Pau comptaran amb dos nous capellans aquest estiu. La primera ordenació és aquest dissabte 26 de juny. Canri Situmorang, de la Comunitat Cúria-Assistencial de Barcelona, s’ordenarà sacerdot a les onze del matí al Santuari del Cor de Maria de Barcelona. La celebració serà presidida per Javier Vilanova Pellisa, bisbe auxiliar de Barcelona.

La Moreneta més amagada

(Víctor Rodríguez –CR) A Sant Quirze de Besora hi ha un indret que, amb paraules de Maragall a la Fageda d’en Jordà, pot qualificar-se de “verd i profund”. Un lloc que guarda un petit joiell tan desconegut com únic. Ens referim a la Capella de Montserrat de l’antiga fàbrica tèxtil Guixà, probablement una de les capelles dedicades a la Verge Bruna més insòlites i amagades del país.

panoràmica

Veure la fe