Vés al contingut

notícies relacionades

La nova abadessa de Valldonzella encara un servei “humil i ple de desig”

(Laura Mor –CR) “Ajudar-nos, estimar-nos, ser senzills”. És al que aspira la nova abadessa de Valldonzella M. Àngels Cornellà Palou. Aquest dissabte s’ha celebrat la benedicció abacial a l’església del monestir cistercenc de Santa Maria, a Barcelona, quatre mesos després que l’escollís aquesta comunitat monàstica. A més de la família religiosa, amb una bona representació benedictina, l’han acompanyat amics i familiars.

El papa Francesc, Urbi et Orbi, amb “la força d’obrir-nos al diàleg”

(CR) El papa Francesc no s’oblida per Nadal de la guerra a Síria, ni de les dificultats d’Iraq per refer-se, ni del Iemen, ni d’Ucraina. Ni dels malalts, migrants, anciants ni de les dones maltractades. A tots els ha tingut presents en la benedicció Urbi et Orbi que ha adreçat aquest 25 de desembre al migdia des del balcó central de la Basílica de Sant Pere del Vaticà.

“Sant Benet diu que l’abat ho ha de fer tot escoltant la comunitat”

(CR) L’endemà de la benedicció del nou abat de Montserrat, Manel Gasch, el portaveu de la comunitat monàstica, Bernat Juliol, ha participat al podcast de la Rebotiga de Catalunya Religió. El pare Juliol és també des de dissabte el nou prior de Montserrat. Un càrrec de confiança, que fa funcions de gestió interna, però també d’assessor, com a primer conseller i mà dreta de l’abat.

La urbanització Rat-Penat de Sitges estrena església

(CR/Bisbat de Sant Feliu) El bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés, ha beneït aquest dissabte un nou temple a la urbanització Rat-Penat, al terme municipal de Sitges. D’acord amb l’aforament recomanat, una cinquantena de persones van participar en aquesta primera missa que inaugurava l’església, construïda de bell nou.

panoràmica

Veure la fe