Vés al contingut
Catalunya Religió ds. 4/12/2021

(Arquebisbat de Tarragona) L'arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, ha presidit la visita institucional a l'ermita de la Mare de Déu de Puigcerver, d'Alforja i Riudecols, amb motiu de la instal·lació de les plaques solars que abasteixen d'electricitat el santuari. 

L'acte, que ha tingut lloc aquest dissabte 27 de novembre, ha començat amb la celebració de l’eucaristia, concelebrada pel rector de la parròquia d’Alforja, Vicenç Ribas; i Isidre Saludes, prevere alforgenc. En la seva homilia, l’arquebisbe ha recordat que "acudim a la Mare de Déu amb els cors plens de peticions en un temps en què la necessitat de salut i de solidaritat són tan presents".

Enmig d’aquest entorn natural, Planellas ha assenyalat que "l’ésser humà, que es creia capaç de tot i preparat per a tot, de sobre s’ha descobert a ell mateix fràgil i descuidat en la protecció de la natura i de la vida". En aquest sentit, ha afegit que "les conseqüències de les nostres actuacions i la situació pandèmica encara avui resulten imprevisibles". Ha demanat emmirallar-se en Maria i encomanar-se per "seguir i ser fidel a Jesús".

Un cop finalitzada la missa, Casimir Rodríguez, president de la Junta de l’Ermita de Puigcerver, ha agraït a l’Arquebisbat, a la Diputació de Tarragona i a l’Ajuntament la seva contribució que ha fet possible aquesta millora al santuari. L’arquebisbe Planellas ha beneït la instal·lació, que té una potència de 25 kW i que cobreix gairebé la totalitat de consum energètic de l’ermita.

La visita també ha comptat amb l’assistència de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; l’alcalde d’Alforja, Juanjo Garcia, i diversos regidors; regidors de l’Ajuntament de Riudecols; la delegada diocesana per al patrimoni cultural, Roser Martín; el director comercial de l’empresa Vilalta, Wladimir Cirera; els membres de la Junta de l’Ermita de Puigcerver; i altres veïns de la localitat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.