Vés al contingut
Catalunya Religió
Torre Evangelistes
[Foto: Sagrada Família]
Galeria d'imatges

Jordi Llisterri –CR “Ooh!, Ooh!”. Així ha tornat a exclamar la nombrosa gent que s’ha aplegat al voltant de la Basílica de la Sagrada Família quan s’han il·luminat les noves torres dels quatre evangelistes que envolten la futura torre de Jesús. Primer la il·luminació de cada evangelista, un a un; i després, l’estel i la torre de Maria. L’encesa s’ha fet mentre des del carrer Marina es beneïen i s’incesaven les torres.

Com fa dos anys amb la Torre de Maria i l’any passat amb els dos primers evangelistes, la Sagrada Família ha tornat a fer aixecar la mirada amunt a tothom qui s’hi ha volgut apropar. Marc (lleó) i Lluc (bou), des de fa un any, i ara Joan (àguila) i Mateu (home), són els quatre tetramorfs que coronen les torres.  Només han passat quatre anys des que la Sagrada Família va presentar la maqueta de les torres finalitzades.  

 

 

La celebració ha començat amb una missa amb 2.000 persones a la basílica presidida pel nunci, Bernardito Auza. El cardenal Joan Josep Omella ha agraït la presència del nunci representant el papa Francesc. Auza, amb gran part de l’homilia llegida en català, ha parlat de la Basílica com “una obra genial admirada, que feta per lloar Déu es converteix en un símbol de la ciutat”. També ha recordat que un antecessor seu, el nunci Francesco Ragonesi, el 1915, li va dir a Antoni Gaudí que era “el Dante de l’arquitectura” i que la Sagrada Família era “el més gran poema cristià en pedra”.

La missa també ha estat concelebrada per cardenal Lluís Martínez Sistach, el bisbe auxiliar, David Abadias, i el rector de la Basílica, Josep Maria Turull. La presència institucional ha estat encapçalada per la presidenta del Parlament, Anna Erra, i el director general d'Afers Religiosos, Carles Armengol.

"digui al papa que l’esperem per la benedicció de la Torre de Jesús el 2026”

En la tarima que s’ha situat al carrer Marina, abans de la benedicció, el cardenal Omella no ha perdut l’oportunitat de demanar al nunci que li “digui al papa que l’esperem per a la benedicció de la Torre de Jesús el 2026”. La fita és finalitzar d’aquí a dos anys la torre central de 172 metres, coincidint amb el centenari de la mort de Gaudí.              

Mentre les torres dels evangelistes començaven a il·luminar la ciutat, Omella també ha convidat tothom a llegir un fragment dels evangelis cada dia. La il·luminació de les Torres que es podrà veure al vespre fins passat Nadal, en seran un recordatori.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.