Vés al contingut

notícies relacionades

Els bisbes parlen de la preparació de Nadal

(GIEC) Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar de tornar a Jesús, de l’Evangeli a Teòfil, de la visita de Déu en la pandèmia, de l’expectació, de la paciència, de la propera visita ad limina, de la pregària i l’acció de gràcies, de què hem de fer per preparar-nos pel Nadal i de la veritable alegria.

Els bisbes parlen de l'Advent

(GIEC) El proper diumenge 28 de novembre, l’Església catòlica inicia un nou any litúrgic amb el temps d’Advent, un temps d’esperança, d’espera confiada, de recomençar, de conversió i de preparació del Nadal, un període de quatre setmanes dedicat a mantenir i revitalitzar una bona disposició personal i comunitària davant de la vinguda del Nen-Déu que neix a la cova de Betlem.

Els bisbes parlen de Joan Baptista, personatge de l’Advent

(GIEC) El proper dia 13 de desembre, l’Església celebra el tercer diumenge d’Advent, anomenat diumenge “Gaudete”, que significa “alegreu-vos”, “estigueu alegres”. En la litúrgia ressona repetides vegades la invitació a alegrar-se, perquè el Senyor és a prop i ve a salvar-nos. Aquest dia, doncs, es convida els fidels a continuar, amb joia i esperança, amb la preparació per a la solemnitat del Nadal del Senyor.

“Connectar-se” a l’Advent des de casa

(David Casals –CR) Els fidels de dues de les comunitats protestants més antigues de Catalunya, situades al carrer Tallers de Barcelona i al carrer Descobridor Colom de Rubí, mai s’haguessin imaginat que tornarien a celebrar cultes a casa seva. El 2020 han tancat els temples, però aquest cop no per motius polítics sinó sanitaris. I per això han posat en marxa per Advent a la xarxa social Youtube unes breus píndoles que inclouen una lectura bíblica i un motiu d’oració.

6 propostes dels jesuïtes per a l’Advent

(Jesuïtes) Aquest diumenge 29 de novembre comença el temps d’Advent, un compte enrere que culmina amb la celebració del Nadal. Si l’Advent és temps d’espera, socialment fa mesos que vivim en una constant espera i incertesa: quines mesures entren en vigor o quines s’acaben, com podrem celebrar els àpats de Nadal, quan arribarà una vacuna o quan podrem reprendre la vida quotidiana amb certa normalitat...

Els bisbes parlen del nou any litúrgic i de l’Advent

(GIEC)Diumenge 29 de novembre, l’Església catòlica inicia un nou any litúrgic amb el temps d’Advent, un temps d’esperança, de conversió  i de preparació del Nadal, un període de quatre setmanes dedicat a mantenir i revitalitzar una bona disposició personal i comunitària davant de la vinguda del Nen-Déu que neix a la cova de Betlem.

La Sagrada Família convida a viure l’esperit de Nadal

(Sagrada Família) Amb l’arribada de l’advent, que ens prepara per al Nadal, la Sagrada Família dona a conèixer els actes amb què convida la ciutadania a viure plegats aquesta espera i la celebració del naixement de Jesús.

Els bisbes parlen de l’Advent

(GIEC) Diumenge 1 de desembre l’Església comença un nou any litúrgic amb l’inici del temps d’Advent, un temps d’esperança, de conversió  i de preparació del Nadal, un període de quatre setmanes dedicat a mantenir i revitalitzar una bona disposició personal i comunitària davant de la vinguda del Nen-Déu que neix a la cova de Betlem.

panoràmica

Veure la fe