Vés al contingut
2 Catalunya Religió dl. 5/12/2022
david-guindulain
Fotografia: URC.

URC El jesuïta David Guindulain ha estat l'encarregat enguany de dur a terme el recés d'Advent que organitza la Unió de Religiosos de Catalunya (URC). Sota el lema 'Anem on és l'infant' el recés s'ha celebrat aquest dissabte en format telemàtic per facilitar l'assistència a la major part de religiosos d'arreu del territori. 

En la seva xerrada, Guindulain ha ajudat a prendre consciència d’aquest temps litúrgic tan significatiu en la vida dels cristians. Ha proposat als assistents al recés tres passos per viure amb intensitat el camí d’Advent.

D’entrada, ha remarcat que cal “renunciar al pecat i a tot allò que ens separa de Déu, dels altres i de nosaltres mateixos”. En segon lloc, Guindulain ha demanat viure la penitència com una oportunitat "per trobar un símbol, una realitat de la vida que apropi al Senyor i als altres". “No l’hem d’entendre com una multa, sinó com un pas més que ens porta cap a Ell”, ha expressat sobre el pecat. En tercer pas, ha convidat a “adherir-se al Crist i cercar al Senyor”. “Ell ve faixat amb bolquers i posat en una menjadora en la debilitat d’un infant”, ha afegit.

"Què és el que em mou en l'ara i aquí d'aquest Advent?". El jesuïta ha plantejat diverses qüestions sobre el camí d'aquest període litúrgic. També ha preguntat com "mantenir viva l'esperança". Ell ha aconsellat fer-ho "a través de la paraula de Déu". "Es pot trobar a Jesús i els seus germans petits en la comunitat, en el barri, en els veïns o en la família", ha reblat.

Caminem junts

A més, Guindulain ha destacat la necessitat de "caminar junts, en actitud sinodal sense excloure ningú del camí", tal com el papa Francesc convida a fer-ho, més que mai aquest any. "Anem cap a l'encontre de Jesús que neix en una cova als afores del poble", ha demanat.

En aquest sentit, ha fet referència a les figures del pessebre: "Maria acosta Jesús en una menjadora i Josep el contempla donant-li l’escalf de la família i l’acollida dels qui van a visitar-lo: els pastors, els savis d’Orient, la gent de les contrades”.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.