Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) L’apostolat del mar, 'Stella Maris', necessita més voluntaris per oferir ajut espiritual i humà als tripulants. Durant l’any són sis els voluntaris que integren aquest equip. Però la davallada més forta es produeix durant el temps d’estiu quan l’equip es veu reduït a només dues persones. És per aquest motiu que des de l’apostolat del mar de l’arquebisbat es fa una crida a tots aquells que vulguin formar-ne part.

Per al delegat diocesà per a l’apostolat del mar, mossèn Raimon Mateu, els voluntaris són, als ulls dels mariners, els àngels que els esperen a cada port. Són els qui en moments de tràngol o problemes s’ocuparan de trobar-los solucions. "Ens calen més persones que vulguin dedicar el seu temps lliure a atendre aquells que, per a poder donar una vida millor als seus familiars, posen la seva en perill solcant els mars del món", explica.

L’apostolat del mar va iniciar la seva activitat a Tarragona l’any 2000 en compliment de la resolució 117V del Concili Provincial Tarraconense 1995 que es feia ressò de les directrius de l’Apostolat del Mar Internacional.

Des d’Stella Maris s’ofereix ajuda als tripulants dels vaixells mercants que recalen al port de Tarragona. D’aquestes visites es deriven diverses situacions com l’atenció a mariners malalts o a la presó, mariners abandonats per l’armador a bord dels vaixells, etc. En cas que el mariner estigui hospitalitzat se’l visita diàriament i es manté el contacte amb l’equip mèdic. Estones de companyia, contacte telefònic o a través d’Internet amb els seus familiars. I si el mariner és a la presó, s’ocupen d’atendre’l els nostres assistents socials i l’advocat en tot el que convingui.

Gràcies a l’Autoritat Portuària de Tarragona poden gaudir d’un centre a l’interior del port perquè els mariners hi puguin trobar el que estan acostumats a trobar en els altres centres Stella Maris del món.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.