Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Maristes) Representants de diferents institucions i congregacions religioses van coincidir ahir a l'ambaixada espanyola davant la Santa Seu a Roma a situar l’infant al centre de la protecció al menor i com primera línia de detecció, durant l'acte de presentació del llibre Trencar el silenci: deu rostres, deu veus que recull el testimoni de deu educadors i educadores de diferents països sobre com viuen la tasca duta a terme i el compromís de la Institució Marista per a avançar en matèria de protecció a la infància. El llibre ha estat escrit pels periodistes Imma Amadeo i Jordi Martínez, i editat per Baula-Edelvives.

L'acte va comptar amb la presidència del cardenal Santos Abril, arxiprest de la basílica

Santa Maria la Major i de l'ambaixadora d'Espanya davant la Santa Seu, Carmen de la Peña Corcuera; amb la participació de José Rodríguez Carballo, secretari de la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada i Societats de Vida Apostòlica; Hans Zollner, president del Centre per a la Protecció a la Infància de la Universitat Gregoriana; Emili Turú, secretari general de la USG (Unió de Superiors Generals) i els autors del llibre, a més de representants de diferents ordes i congregacions religioses i representants diplomàtics.

Zollner va incidir en la necessitat de l'escolta permanent a les víctimes com a via de prevenció i en la denúncia d'una realitat que supera els mil milions d'infants i joves que són víctimes d'abusos en el món, i va remarcar la necessitat d'implicació de tota la societat "perquè es tracta d'un problema de tothom". El president del Centre per a la Protecció a la Infància de la Universitat Gregoriana, va insistir en "la necessitat del treball en xarxa de totes les congregacions. Hem de treballar en xarxa", va dir.

En la mateixa línia, Carballo va resumir l'actuació de l'Església en tres conceptes , "hem de focalitzar la tasca de protecció a la infància a acollir, acompanyar i reconstruir. És en això on hem de centrar-nos". El secretari de la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada i Societats de Vida Apostòlica va remarcar la importància del perdó com a eina per a la rehabilitació de les víctimes".

Trencar el silenci, deu rostres, deu veus mostra, des d'una visió global, deu testimonis que, en diversos àmbits i des de la seva experiència íntima i personal, expliquen la tasca que desenvolupen per a la prevenció i la protecció de l'abús sexual a les obres educatives maristes. Una tasca que passa per la formació, l'acompanyament, la sensibilització, l'empoderament, i també per enfrontar-se als obstacles i als interrogants que se'n deriven. Es tracta del testimoniatge de deu professionals que, des del seu punt de vista i la seva realitat, s'enfronten a la tasca de treballar en favor de la prevenció i la protecció d'infants i joves en països i en contextos diferents.